maanantai 2. lokakuuta 2023

Cushy Cables Brioche sukat

Olen tänä vuonna yrittänyt osallistua sukkalaatikkohaasteeseen, jota @johanna.wallius emännöi Instagramissa. Toukokuuhun asti meni hyvin, mutta nyt olen jäänyt aika paljon jälkeen. Juuri sain tehtyä kesäkuun haastesukat. Kesäkuussa sukkalaatikon teemana oli neuloa sukat, joissa käyttää itselle uutta tekniikka. Minä valitsin malliksi Cushy Cables Brioche Socks (kamala sanahirviö), joissa minulle uusia tekniikoita oli ainakin silmukoiden luontitapa ja 2x1 patenttineule. Ja enpä ole aikaisemmin tainnut yhdistää patenttia ja palmikoita. Tämä ei siis todellakaan ollut mikään kaikkein helpoin malli.

Sukkien luontitapa perustui silmuillen luomiseen, siinä vain samalla tehtiin myös patentin vaatimia langankiertoja. Luontitavan kirjallisesta ohjeesta en sitä oikein ymmärtänyt, mutta onneksi siitä oli tehty myös video, jonka avulla onnistuin. Sukkien mallineule on enimmäkseen 2x1 patenttineuletta. Siinä neulotaan ensin 2 oikein, jotka neulotaan yhteen niiden yhteisen langankierron kanssa. Sitten neulotaan 1 nurin samalla lailla kuin tavallisessa patentissa. Se ei vielä ollut kovin hankalaa, mutta kun siihen yhdistettiin palmikon kierrot niin se lisäsi haastetta. Lisäksi mallineule osoittautui niin kireäksi, että pari mallikertaa ensimmäistä vartta neulottuani, totesin sen olevan liian kireä ja purin koko varren ja aloitin alusta isommalla koolla.

Samaa mallineuletta jatkettiin myös kantalappuun, mutta kun sitä aiemmin oli tehty pyörönä, nyt neulottiin tasona. Siinä haastavinta oli saada reunat siisteiksi, sillä silmukat kantalapun reunasta poimittiin niin, että reuna jäi näkyviin. Ensimmäiseen yritykseeni en ollut tyytyväinen, joten purin taas ja tein kantalapun uudestaan. Ei siitä nytkään täydellinen tullut, mutta parempi. Toiseen sukkaan onnistuin vielä paremmin, eli harjoittelu kannattaa. Sukan jalkapohja ja kärki neulottiin ristiinvahvistettua neulosta. Siitä tulikin aika hauskan näköistä kahdella värillä tehtynä. Kärki olisi ohjeen mukaan pitänyt neuloa valkoisella värillä, mutta minusta tuolla magentan värisellä siitä tuli kiva ja tuo magenta pääsi nousemaan enemmän esiin.

Ei siis ollut mikään kaikkein helpoin sukkaprojekti tämä, mutta ei se mitään. Tykkään haasteista. Ja lopputulos on kyllä kaiken sen vaivan arvoinen. Nyt on kesäkuun sukat tehty. Seuraavaksi puikoille hyppäsikin heinäkuun teeman mukaiset kesäsukat. Se on sitten eri asia ehdinkö neuloa joka kuulle omat sukat.

Cushy Cables Brioche Socks

Ohje: Cushy Cables Brioche Socks by Kirsten Hall
Koko: large
Lanka: Austermann Step Classic luonnon valkoinen (1000) 58g ja Novita Vieno magenta (559) 51g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 19.7.-27.9.2023
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Cushy Cables Brioche Socks

2 kommenttia:

  1. Ei voinut muuta kuin tuijottaa ihastellen noita sukkia (taisi olla suukin auki). Ihan uskomattomat, jäisi multa neulomatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iso Gnu! Ei nämä sukat varmasti ihan kaikkien juttu ole, mutta kun tykkään haasteista niitä nämä sukat olivat kyllä omiaan niitä antamaan.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.