lauantai 10. helmikuuta 2024

Reposaari-sukat

Vuosi sitten joulukuussa seurasin mielenkiinnolla, mitä kaikkea kivaa Jalovillan joulukalenterin ostaneet saivat. Sen sisältö vaikutti niin kivalta, että päätin seuraavaksi jouluksi ostaa itselleni kyseisen joulukalenterin. Ja niin tein. Siispä joulukuu kuluikin jännittävissä tunnelmissa, kun sai availla mielenkiintoisen joulukalenterin luukkuja. Heti ensimmäisestä luukusta paljastui mielenkiintoinen uusi tuttavuus, (s)Eko Pässi lanka, joka on DK-vahvuista sukkalankaa, jossa ei ollut lainkaan keinokuituja, vaan lankaan oli saatu lujuutta Rygja-rotuisen lampaan villaa ja tiukkaa kierrettä käyttämällä. Siis lanka oli 100% suomalaista villaa. Toisesta luukusta tuli taas langalle sopiva ohje Reposaari-sukkiin. Ne pääsivätkin heti puikoille, kun sain muut kiirellisemmät ja keskeneräiset työt valmiiksi.

Nämä oli mukavan yksinkertaiset sukat neuloa. Mallineule oli aika helppoa palmikkoneuletta, joten kovin paljon ei tarvinnut ohjetta tuijotella. Sukat neulottiin varresta varpaisiin. Varteen neuloin puoli mallikertaa enemmän kuin ohjeessa, sillä muuten olisi saattanut nilkkojani palella. Kantalappu oli hauska yhdistelmä joustinneuletta ja vahvistettua neulosta. Kantapään käännöksen vaihdoin tietysti ranskalaiseen. Vähän jännitin riittääkö lanka, kun varsiinkin neuloin enemmän pituutta ja siksi ensimmäisessä sukassa jätin jalkaterän himpun verran liian lyhyeksi. Kun toinenkin sukka oli varpaissa, totesin lankaa olevan vielä hyvin jäljellä ja siksi neuloin jalkaterään vielä muutaman kerroksen lisää pituutta. Nyt sukat ovat sopivat ja lankakin riitti hyvin. Olisin voinut neuloa varteen vielä enemmänkin pituutta.

Lanka oli ihanan rouheaa, niin kuin suomalaisten lampaiden villalta odotinkin. Sukat myös tuntuvat tosi lämpimiltä. Mielenkiinnolla seuraan kuinka hyvin nämä sukat kestävät. Minun kokemukseni mukaan yksikään sukkalanka, jossa ei ole keinokuituja mukana ei ole kestänyt, mutta toivon nyt tämän langan olevan poikkeus. Sillä näistä tuli kyllä ihanat sukat ja harmittaa, jos ne menee heti rikki.

Reposaari

Ohje: Reposaari by Niina Suutari
Koko: 2
Lanka: (s)Eko Pässi vaaleanpunainen 87 g
Puikot: 2.75 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 6.-25.1.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Reposaari-sukat

1 kommentti:

  1. Kyllä on taas niin kauniit ja hempeät sukat sulla valmistuneet.

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.