lauantai 17. helmikuuta 2024

Testineulontaa: Damask Fabric

Anna Johannalta on ilmestymässä uusi kirja. Tykkäsin hänen ensimmäisestä kirjastakin paljon, joten mielenkiinnolla olen seurannut uuden kirjan tekoa. Ja tietenkin vastaan tuli yksi niin kivan oloinen malli, että ilmoittauduin testineulomaan sen ohjetta. Siispä viime kesän lopulla neuloin Damask Fabric-puseron.

Ennen kaikkea ihastuin tässä puserossa tuohon kirjoneule kaarrokkeeseen. Sen kiekurakuviot vain miellyttävät silmääni. En testineulontaan ilmoittautuessa edes ajatellut muun puseron mallia. Siksi vasta neuloessa tajusin hihojen olevan malliltaan leveät ja pussittavat. Ja se oli oikein miellyttävä yllätys, sillä olen jo jonkin aikaa ajatellut, että tuon mallinen puserokin olisi aika kiva.

Langaksi valitsin ohutta Pirkkalankaa ihan vain siitä syystä, että sen laajasta värikartasta löysin itseäni miellyttävän väriyhdistelmän violettia ja valkoista. Langan riittävyyttä sain hiukan jännittää. Neuloin ensin kaarrokkeen ja vähän matkaa vartaloa ja sen jälkeen hihat, niin kuin yleensäkin ruukaan tehdä. Sen jälkeen voi puseron helmaa neuloa niin pitkään kuin lankaa riittää (tai pituus on muuten sopiva). Tällä kertaa todella mentiin langan riittävyyden perusteella. Helman resorissa on halkiot ja etu- ja takaresori neulottiin erikseen. Minulla oli apuna vaaka, että ensimmäisenä neulottuun resoriin käytin puolet jäljellä olevasta langasta. Kovin paljon ei resorien jälkeen lankaa ollut jäljellä. Kastelun jälkeen toki hihat venähtivät liian pitkiksi, että niitä jouduin vielä vähän lyhentämään, joten siitä ylijäävää lankaa tuli hiukan lisää. Mutta kovin paljon ei violettia lankaa jäänyt 300 grammasta yli.

Puserosta tuli ihana ja innolla olen odottanut, että saan sen ottaa käyttöön, kun kirjan mallit tulevat julkisiksi. Ja olen varma ettei tämä jää ainoaksi malliksi, jonka neulon tuosta Onnen säikeitä 2 kirjasta. Niin kivan näköisiä malleja siinä tuntuu olevan.

Damask Fabric

Ohje: Damask Fabric by Anna Johanna, testineule kirjaan Onnen säikeitä 2
Koko: M1
Lanka: Taito Pirkanmaa ohut Pirkkalanka luumu (305) 289g ja valkoinen (100) 60g
Puikot: 3.5 mm resoreihin ja 4 mm muuten
Tekniikka: neulominen
Kategoria: vaate
Tekoaika: 22.7.-10.9.2023
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Testknit: Damask Fabric

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.