sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Vattuniemi

Vattuniemi-pipoon ihastuin heti, kun sen ensi kerran näin Neulematkalla-kirjassa. Meni kuitenkin pari vuotta ennen kuin viime vuonna Oulun kädentaitomessuilla sain ostettua siihen sopivan langan. Langaksi valitsin Jalovillan Räsyä. Ihastuin siihen kuinka langassa oleva kierrätyskuitu antaa eloa värille.

Tammikuun pakkaset viimein kannustivat aloittamaan pipon. Ensimmäinen yritys ei kuitenkaan onnistunut. Piposta oli tulossa aivan liian suuri. Siispä purin ensimmäisen aloituksen ja aloitin uudestaan, mutta samalla vähensin 20 silmukkaa. Vähemmällä silmukkamäärällä pipon resorista tuli sopiva. Resorin jälkeen lisäsin silmukkamäärän ohjeenmukaiseksi, että sain kaikki palmikkokuviot mahtumaan. Ja niitä palmikoita ja nyppyjähän tässä pipossa riitti. Ne tekivätkin tämän pipon neulomisesta todella mielenkiintoisen.

Alun vaikeuksien jälkeen pipon neulomisessa ei tullut vastaan muita ongelmia. Ainoa jännitystä aiheuttava asia oli langan riittävyys. Onneksi lanka riitti ja sitä jäi yli 9 grammaa. Alunperin olin ajatellut tehdä lopusta langasta pipoon tupsun, mutta koska lankaa jäi yli niin vähän, tupsu jäi tekemättä. Pipon eteen kiinnitin kuitenkin Jalovillan joulukalenterista saamani Jalovillan merkin. Mielestäni se sopi hyvin tähän pipoon.

Piposta tuli tosi mieluinen ja loppujen lopuksi sopivakin. Se pääsikin heti käyttöön, kun kunnon pakkaset tekivät paluun. Tämä pipo on ehdottomasti lämpimin piponi ja siksi todella tarpeellinen lisäys neuleisiini.

Vattuniemi

Ohje: Vattuniemi by Sari Nordlund kirjasta Neulematkalla
Lanka: Jalovilla Räsy värissä kauno 91 g
Puikot: 3.5 mm resoriin ja 4 mm muuten
Tekniikka: neulominen
Kategoria: päähine
Tekoaika: 24.1.-8.2.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Vattuniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.