lauantai 9. maaliskuuta 2024

Keisarin morsian

Tiina Kuulla on paljon upeita ohjeita, joista useat ovat minulla vielä neulomatta. Helmikuussa innostuin neulomaan niistä yhden. Malliksi valitsin tällä kertaa Keisarin morsian -sukat. Langoiksi valikoitui Saga woolin sini-vaaleanpuna-kirjava Irja ja sitä rauhoittamaan tumman harmaa Step.

Keisarin morsian sukat aloitetaan kärjestä, se neulotaan yksivärisenä. Sitten aloitetaan kirjoneule, jalan alla ja päällä on erikuviot. Kirjoneule oli siitä mielenkiintoinen, että sen melkein opin ulkoa, mutta en ihan. Siksi piti melkein koko ajan seurata ohjetta. Kiilalisäykset on piilotettu jalan alle ja kantapää oli varpaista-varteen neulottu ranskalainen kantapää. Varsissa jatkettiin jalanpäällä olevaa kirjoneuletta, mutta nyt sitä neulottiin myös varren takana. Resori on 1 kiertäen oikein, 1 nurin -joustinta. Silmukat päättelin italialaisella päättelyllä.

Näitä sukkia oli mukava neuloa. Sekin varmaan vaikutti, että näiden neulomisessa ei tullut vastaan mitään ongelmia. Sen kun vain seurasi ohjetta, niin hyvä tuli. Siksi juuri tykkään Tiina Kuun malleista, että ne on tosi hyvin kirjoitettuja ja kaikki yksityiskohdat on loppuun asti mietittyjä. Neulojan ei tarvitse miettiä mitään vaan neuloa vain ja hyvä tulee. Voin siis lämpimästi suositella Tiina Kuun malleja.

Kuten voi kaikesta tästä ylistyksestä päätellä tämä oli todella onnistunut projekti. Neulominen sujui ja sukista tuli hienot. Oikein rentouttava neule siis.

Keisarin morsian

Ohje: Keisarin morsian by Tiina Kuu
Koko: M/L
Lanka: Austermann Step tumman harmaa (1038) 55g ja Saga wool Irja värissä lost fairy 26g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 9.2.-25.2.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Keisarin Morsian

1 kommentti:

  1. Kauniit sukat ja niin tasaista neuletta. Mä aina huokailen muiden kirjoneuleiden edessä niiden ihanuutta ja omien kirjoneuleideni kanssa huokailen ihan muuta. Ei ole helppoa ja ei tule kaunista ja aina jäävät pitkiksi ajoiksi kesken.

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.