lauantai 6. huhtikuuta 2024

Lingonberry-sukat

Minua ovat aina kiehtoneet vähän erilaiset neulerakenteet. Siksipä nämä Lingonberry sukat ovat olleet neulejonossani ohjeen ilmestymisestä lähtien. Nyt viimein oli niiden vuoro päästä puikoilleni.

Näissä jos missä on erikoinen rakenne sukiksi. Sukat aloitetaan jalan päältä noiden pinkkien ja sinisten raitojen kohdalta. Lisäksi aloitussilmukat kiertävät nilkan ja jalan ympäri. Siitä aletaan neuloa kohti silmukoita ja samalla kavennetaan silmukoita. Ensin neulotaan raitoja ja sitten kirjoneuletta, kunnes jatketaan taas ihan yksivärisenä ennen paria raitaa kantapäässä. Kantapäätä muotoillaan lisäämällä silmukoita ja lyhennetyillä kerroksilla. Lopuksi neulotaan kärjet ja resori perinteisempään tapaan. Mutta kokonaisuudessaan aika erikoinen tapa neuloa sukat.

Aluksi näiden sukkien neulominen oli aika haastavaa. Sukissa oli satoja silmukoita ja ne eivät tahtoneet mahtua pyöröpuikoille. Silmukoiden vähentyessä neulominen helpottui. Kirjoneuleen kohdalla ja sen jälkeen sukkien neulominen oli jo ihan mukavaa. Kärkien neulomisessa ei ollut mitään ihmeellistä, ne olivat aika perinteiset leveät nauhakavannukset. Resoria taas hiukan ihmettelen. Se kun oli ohjeen mukaan 1 oikein, 1 kiertäen nurin. Sen neulominen ei ollut kovin kivaa, eikä resorin ulkonäkö ainakaan minun käsialallani eroa tavallisesta 1 oikein 1 nurin -resorista. No ainakin resorin nurja puoli on siistin näköinen jos ei muuta. Olisin varmaan neulonut resorin eri lailla, jos en olisi osallistunut näillä sukilla yhteisneulontaan, jossa ohjeen muokkaaminen oli kielletty. Kaiken lisäksi ohjeen mukaiset resorit ovat minun makuuni aika pitkät ja lankakin loppui kesken toisen resorin kohdalla. Jatkoin sitten sukan loppuun toisella langalla ja nyt toinen resori on hiukan eri värinen kuin toinen. Eipä tuo kovin paljon häiritse.

Näissä erikoisissa neulerakenteissa on aina myös se jännitysmomentti, miten hyvin ne istuvat päälle. Aika pitkään epäilin näiden sukkien istuvuutta, mutta hämmästyin kun sain ensimmäisen sukan kantapään silmukoitua kiinni ja vedin sukan jalkaan, kuinka hyvin se sopi. Vaikka en ihan kaikkia asioita tässä mallissa arvostakaan, niin täytyy kyllä ihailla suunnittelijan taitoa kehittää näin hyvin istuva sukka erikoisella tavalla neulottuna. Vaikka näiden neulominen ei aina ihan herkkua ollutkaan sukista tuli kuitenkin oikein hyvät.

Lingonberry

Ohje: Lingonberry by Lorilee Beltman
Koko: Sukkien ympärys 8"/20.5 cm
Lanka: Kettu Yarns Everyday Sock Merino värissä ink 48 g, Handu Perussukkalanka pinkki 8 g, Austermann Step valkoinen (1000) 17 g, Filcolana Arwetta luumu (153) 16 g, Taito Pirkanmaa Kirjo-Pirkka tummansininen (36) 5 g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 5.-24.3.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Lingonberry

2 kommenttia:

  1. No, onpa hienot sukat ja todella erikoinen rakenne! Kauniit ja mielenkiintoiset!

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.