sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Koski t-paita

Ostin useampi vuosi sitten Oulun kädentaitomessuilta kaunista trikoota, joka taisi olla Nappinjan Pionia. Monta vuotta mietin sille sopivaa mallia. Uusille t-paidoille olisi kova tarve ja siksi viime kesänä päätin tehdä trikoosta t-paidan. Kaavan otin Paapiin kaavakirjasta naisille. Mallin nimi on Koski.

Koski on aika yksinkertainen t-paita-malli. Siinä on raglanhihat ja pääntie on pyöreä ja huoliteltu kaitaleella. Suurin ongelma minulla olikin juuri pääntien huolittelussa, jota en ensimmäisellä kerralla saanut tehtyä siististi. Sitten kestikin kuukausia ennen kuin sain pääntien purettua ja ommeltua uudelleen. Onneksi toisella kerralla onnistuin venyttämään kaitaletta riittävästi ja sain hyvän pääntien aikaiseksi. Sen kun sain tehtyä loppu t-paita valmistui nopeasti.

Valmiista t-paidasta tuli muuten hyvä, mutta yläosa on aika tiukka. En tiedä olisiko pitänyt ottaa isompi koko. Kyllä tämä silti ihan käyttökelpoinen t-paita on. Ja tuo kuosi on niin ihana. Onneksi trikoota jäi vielä aika paljon jäljelle. Saisikohan siitä vielä toisenkin t-paidan?

Koski t-paita

Ohje: Koski t-paita Paapiin kaavakirja naisille -kirjasta
Koko: M
Trikoo: Nappinja Pioni
Tekniikka: ompeleminen
Kategoria: t-paita
Tekoaika: 28.7.2023-14.4.2024

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.