sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Trigonometric

Näissä Trigonometric-sukissa minua puhutteli erityisesti se, että niiden nimi liittyy matematiikkaan. Pitäähän matemaatikolla olla Trigonometria-sukat. Yhtään ei haitannut, että mallikin on kaunis. Ja olen aina innostunut neulomaan palmikoita.

Sukkamalli on aika perinteinen varresta aloitettu sukka. Kantapääkin oli perinteinen ranskalainen. Ainoastaan kärjessä oli pieni erikoisuus, että siellä neulottiin samantyyppistä mallineuletta kuin kantalapussakin, jossa nostettiin oikeat silmukat neulomatta, joka toinen kerros. Ei siis mitään kovin erikoista ja siksi sukkien neulominen sujui ongelmitta. Mallineuleen palmikkokuviokin oli riittävän monimutkainen, että se piti mielenkiintoa yllä, mutta silti niin helppo, että ihan koko aikaa ei tarvinnut ohjetta vilkuilla. Erittäin miellyttävää neulottavaa siis.

Ainoa mikä vähän aiheutti sydämentykytyksiä tässä mallissa oli valitsemani koko. Valitsin ohjeen keskimmäisen koon, jossa oli 68 silmukkaa kerroksella. Ajattelin sillä saavani ihan sopivan kokoiset sukat. Tehdessä sukan varsi näytti kuitenkin aika kapealta. Jalkaan ne onneksi sujahtivat ihan mukavasti. Valmiista sukista tuli kuitenkin aika tiukanpuoleiset, mutta silti ihan käytettävät. Jos kuitenkin neuloisin nämä sukat uudelleen, valitsisin isoimman koon.

Trigonometric

Ohje: Trigonometric by Maria Näslund
Koko: Sukkien ympärys 18 cm
Lanka: Handu Perussukkalanka lila 74 g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 1.4-20.4.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Trigonometric

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.