sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Purple Belle

No nyt on monien vaiheiden jälkeen takki valmis. Ja kivan näköinen siitä tulikin. Kaiken näköistä kuitenkin sattui tätä neuloessa. 


Purple Belle
Tekoaika: 29.10.-23.11.2013
Ohje: Silver Belle by Debbie Bliss, suomenkielinen ohje Modasta 6/2009, englanniksi ilmaiseksi täältä (vaatii ilmeisesti rekisteröitymisen, että ohjetta pääsee katsomaan)
Kenelle: minulle
Lanka: DROPS Lima kanerva (4088) 734 g
Puikot: 5
Koko: S/M
Fiilis: Ihana!
Linkki Ravelryn projektiin.

Tähän takkiin tein aika paljon kaikennäköisiä muokkauksia. Hihat tein aika paljon kapeampana kuin ohjeessa. Olkapäätä muokkasin lyhennetelyillä kerroksilla, kun ohjeessa jatkettiin vain hihasta suoraan vartalon yläosaan. Ohjeen mukaisesta kauluksestakaan en tykännyt vaan muutin sen muiden Ravelryn projektien innoittamana tuollaiseksi palmikkokaitaleeksi. Ylipäätään katselin paljon muiden neulomia Silver Bellejä Ravelryssä miettiessäni muokkauksia. Juuri tuon takia Ravelry on kyllä tosi kätevä sivusto. Tarkemmin noista minunkin muokkauksista voi lukea tuolta Ravelryn projektista, minne yritin kirjoittaa kaikki muistiin englanniksi. Toivottavasti niistä tajuaa jotain. Tuota projektia pitäisi päästä myös niiden katsomaan, jotka eivät ole Ravelryssa.


Välillä tätä projektia tehdessä epäilytti. Varsinkin noiden olkapää muotoilujen toimiminen vähän epäilytti. Helmaa tehdessä huomasin myös, että tuosta Modan ohjeesta puuttui ensimmäiset palmikonkierrot isoista palmikoista. Ja tietenkin huomasin sen vasta sen jälkeen, kun  olin neulonut jo pari kerrosta ohi siitä kohdasta. Se oli kuitenkin niin näkyvä virhe, että oli pakko korjata se jotenkin, vaikka purkaminen ei oikein innostanut, kun silmukoista oli yli 400. Loppuvaiheessa alkoi pelottaa, että lanka loppuu kesken. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Istuvuus takissa on varmasti paljon parempi kuin jos olisin jättänyt nuo muotoilut tekemättä ja lankaakin jäi peräti 16 grammaa yli. 


Kyllä tästä vain tuli hieno. Ja lämmin. Vain sormia paleli tuolla ihanan talvisessa säässä kuvia ottettaessa. Toivottavasti talvi pysyy nyt, että tämä pääsisi heti kunnolla käyttöön.

18 kommenttia:

 1. Kyllä onkin todella upea takki <3

  VastaaPoista
 2. Upea takki, muokkaukset ovat kyllä kannattaneet, ei sen istuvampi voi ollakaan!

  VastaaPoista
 3. On tosi kaunis, värikin just presiis. Ihan pikkasen tekis mieli matkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirena! Ihan vapaasti saat matkia, jos mieli tekee.

   Poista
 4. Ihana jakku, sopii sinulle mainiosti. Millaista tuo Lima lanka on? Tilasin sitä Tapiolta, en ole ennen käyttänyt, mutta piti ostaa kun oli tarjouksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neule-Kirppu! Tämä oli minunkin ensikosketukseni Limaan, mutta neuletuntuma oli mielestäni ihan hyvä. Palmikoita tehdessä lanka vähän halkeili, mutta siihen saattoi vaikuttaa myös terävät Knit Pron puikot. Kestävyydestä en tietenkään vielä osaa sanoa mitään.

   Poista
 5. Ihana on! Ja nopsaan valmistui, jos langatkin tulivat vasta kuukausi sitten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lankavakka! Nopeastihan tuo valmistui, kun oli kiire nähdä toimiko muokkaukseni. :)

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.