sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Vanhojen muistelua

Nyt kun kesken on hiukan isompi työ, jonka tekemiseen kuluu paljon aikaa, on hyvä, että  minulta löytyy heinäkuussa neulottu huivi, jota en ole vielä esitellyt. Ei pääse blogi hiljenemään kokonaan.

Lupasin tädilleni muutama vuosi sitten, että neulon hänelle jotain. Viime kesänä sain sitten tädiltäni lankaa ja toiveen neuloa huivi eräästä vanhasta Novitasta. Melko pian sen jälkeen huivi pääsikin puikoille ja tällainen siitä tuli.


Lehti huivi:
Tekoaika: 12.-22.7.2014
Ohje: 59. Pitsihuivi Novitasta kesä 2010, suunnittelija Marita Metsäkylä
Kenelle: tädilleni
Lanka: Novita Bambu (vanha) beige (621) 256 g
Puikot: 4
Koko: n. 51 cm x 155 cm
Muokkaukset: Loin 95 s ja neuloin alussa ja lopussa 3 krs ainaoikeaa. Molemmissa reunoissa neuloin myös 3 s:lla ainaoikeaa. Pitsireunuksen jätin kokonaan pois.
Fiilis: Kaunis huivi! Pitsineulekin jäi muutaman toiston jälkeen päähän.
Linkki Ravelryn projektiin


Tämän huivin pitsineule on kyllä ehdottomasti yksi suosikki pitsineuleeni, siitäkin huolimatta, että se ei tahdo jäädä päähän. Aiemmin tänä vuonna neuloin sukat, joissa käytettiin samaa pitsineuletta. Niitä neuloessa en missään vaiheessa oppinut mallineuletta ulkoa, vaan koko ajan piti seurata ohjetta. Tässä huivissa toistoja oli kuitenkin niin paljon, että muutaman toiston jälkeen en enää ohjetta tarvinnut.


Neulominen sujui aika vauhdikkaasti, mutta kaikessa muussa tuntui kestävän. Pingotukseen huivi pääsi melkein heti valmistuttua, mutta siihen se unohtuikin sitten useammaksi päiväksi. Huivin kuvaamiseen innostuin varmaan vasta kuukauden päästä valmistumisesta. Pari viikkoa sitten sain viimeinkin toimitettua huivin tilaajalle. Vaikutti olevan mieleinen.


Keskeneräinen takki valmistuu hyvää vauhtia. Molemmat hihat ja vartalon yläosat alkavat olla valmiina. Enää puuttuu helma ja viimeistely. Ehkä tämä ei ihan ensi viikolle vielä valmistu, mutta ehkä kahden viikon päästä olisi kuviakin valmiista takista.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihana huivi ja tosi nätti mallikuvio :)

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis huivi! Jään odottelemaan mielenkiinnolla kuvia takista.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi, sellainen on kyllä upea lahja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka tämä huivi ei ollut lahja, vaan minulle maksettiin sen tekemisestä.

   Poista
 4. Upea huivi! Harmi ettei bambu pingotuksesta huolimatta tahdo oikein pysyä muodossaan, sillä ei ole villan "muistia". Ite joskus petyin pahasti kun puuvillabambuinen pitsi ei vaan pysynyt kaikesta pingotuksesta huolimatta auki nätisti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin olen muutaman pitsijutun tehnyt puuvilla-bambu-sekoitteesta ja ne on kyllä pysyneet ihan hyvän näköisenä. Eikä tämäkään huivi oikeastaan tarvinnut niin rajua pingotusta kuin villasta tehdyt huivit yleensä tarvitsevat. Tuntui, että huivin paino jo osaltaan avasi pitsiä hiukan. Ja varmaan myös tuolla mallineuleella on merkitystä, kuinka paljon pitsi vaatii aukinaisuutta.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.