lauantai 2. marraskuuta 2013

Takkilankoja odotellessa osa kaksi

Nyt paljastan sitten mitä muuta tein takkilankoja odotellessa. Päätin, että lankavarastoa pitäisi yrittää kunnolla pienentää, kun lisää lankaakin oli tulossa aika iso läjä lisää. Ohuita lankoja käyttämällä lankavarasto ei kuitenkaan tunnu vähenevän juuri ollenkaan. Niinpä päätin ottaa puikoille 7 veljestä ja neuloa niistä pitkään suunnitteilla olleet polvisukat. 


Köynnössukat:
Tekoaika: 19.-26.20.2013
Ohje: t. Kärjestä aloitettavat köynnössukat Novitan sukkalehdestä, suunnittelija Minna Metsänen, ohje löytyy myös netistä Novitan sivuilta.
Kenelle: minulle
Lanka: Novita 7 veljestä vaaleanliila (721) 190 g
Puikot: 3.5
Koko: naisen (n. 39)
Muokkaukset: 
Aloitin Judy's magic cast onilla. Kiilalisäykset ja kantapään aloitin n. 2 cm ennemmin kuin ohjeessa käskettiin. Varren kuviota jatkoin sekä sivussa että keskellä yhdellä "oksalla".
Fiilis: Kivat sukat.
Linkki Ravelryn projektiin.


Novitan sukkaohjeet tuntien osasin varautua siihen, että pituutta on aivan liikaa. Mittaamalla oman jalkapohjani pituuden ja vertaamalla sitä Novitan sukkataulukon mittoihin onnistuin kerralla saamaan sukista melko sopivat. Ohjeen mukaan tehtynä niistä olisi kyllä tullut aivan liian isot. Muutenkaan suuria ongelmia näiden neulomisessa ei ollut. Ainoa oli se, että kuvittelin saavani polvisukat mallikuvan perusteella, mutta mallineule alkoi loppua, eikä minun sukkani varret olleet vielä lähelläkään polvia. Joko minun sääreni ovat tavallista pidemmät tai sitten kerrostiheyteni oli jälleen kerran aivan jotain muuta kuin ohjeessa. Veikkaan jälkimmäistä. Joka tapauksessa sovelsin sitten vähän omiani loppuun, että sain sukistani enemmän polvisukat. Olisi ne voinut vielä pitemmäksikin neuloa, mutta kyllä nuo nyt menettelee.


Takkiprojektinikin pääsi viimein alkuun viime viikolla. Aloin vain aika paljon soveltaa ohjetta, joten saa nähdä mikä siitä tulee. Ainakin tällä hetkellä olen aika innoissani siitä. Kuvankin meinasin siitä teille ottaa, mutta pimeä yllätti enkä enää saanut siitä kunnon kuvia. Että saatte varmaan odottaa niitä kuvia siihen asti, että takki valmistuu.

9 kommenttia:

 1. Kaunis väri ja kivat mallineuleet!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat! :) Minä tein samalla mallilla sukat aikuiselle kummitytölleni viime syksynä, mutta sukista tuli hänelle kuulemma liian suuret, kun en tiennyt hänen olevan niin pienijalkainen. Sukat päätyivät sitten kuulemma äidilleni. Kova työ niissä oli, kun tein vielä tytön toiveesta mustat, mikä on pahin mahdollinen väri neuloa. Sinun sukistasi erottuu paljon selvemmin mallikuvio, musta lanka imi kuvion kokonaan itseensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, että neulomistasi sukista tuli liian suuret, mutta pääasia että löysivät käyttäjän. Mustalla langalla neulominen on kyllä ärsyttävää.

   Poista
 3. Voi kuinka upeat, kaunis kuvio!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.