tiistai 26. maaliskuuta 2019

Uusi ostoskassini

Tavoitteenani on varmasti monien muiden tapaan vältellä muovipussien ostamista. Ostoksia varten yritän muistaa kuljettaa mukana kangaskassia tai vanhoja muovikasseja. Tähän asti omistamani kangaskassit ovat olleet mielestäni liian pieniä. Muovipussit taas ovat sopivan kokoisia, mutta ne eivät kestä kovin pitkään. Viimein tämän vuoden alussa inspiroiduin aloittamaan kassin ompelun, joka yhdistää molempien vaihtoehtojen parhaat puolet.


Ompelin siis kangaskassin samalla mallilla kuin kaupan muovikassit. Mallia katsoin muovikassin lisäksi Kehräämössä blogin Ekologisen kauppakassin ohjeesta. Tuolla blogin ohjeessa oli vielä sellainen hienous kuin tasku tuossa kassin kyljessä. Sen sisään käyttöä odottelevan kassin voi taitella säilöön.


Ihan kaikkein tarkin tuo blogin ohje ei ollut. Esimerkiksi taskukappaleesta leikkasin ensin puolet liian pienen, kun en tajunnut sen tulevan kaksinkerroin. Eipä siinä mitään, piti vain leikata toinen samanlainen kappale ommella ne yhteen niin, että taskunsuuhun tuli ylimääräinen sauma.


Loppujen lopuksi kassista tuli oikein kiva. Tasku on ehkä hiukan liian pieni, sillä en ihan tuon blogin ohjeen mukaisesti saa kassia sinne taiteltua, mutta jotenkin kuitenkin. Ja onhan tämä nyt paljon hienompi kuin muovikassit. Ja paljon kestävämpi. Melkein tekisi mieli ommella toinen samanlainen,


Pöllökassi

Tekoaika: 13.1.-24.3.2019
Materiaalit: Puuvillainen pöllökangas ja vuori vanhasta lakanasta.
Koko: leveys 33.5 cm ja korkeus 45 cm

4 kommenttia:

  1. Ihana kassi. Kyllä kelpaa kauppareissuja tehdä. Pääsevät muutkin ihailemaan, toisin kuin muovikassia. Mistä olet kankaan ostanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirena! Kankaan olen ostanut vuosia sitten jostain netti kaupasta, olisikohan ollut Kangas-malla.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.