torstai 9. heinäkuuta 2020

Virkattuja koreja

Esteri-korin lisäksi virkkasin kesäkuussa myös kaksi pienempää koria. Alunperin tarkoitukseni oli virkata Kesäyön hullutukseen vain yksi, mutta koska totesin korien virkkaamisen hauskaksi ja yksi työ alkuperäisestä suunnitelmasta ei inspiroinutkaan tarpeeksi, aloitin myös toisen. Ja sainpahan samalla kulutettua pari keränloppua.


Ensimmäiseen koriin valitsin langaksi Novitan Malibua vuosien takaa. En enää edes muista mitä muuta olen tästä tehnyt. Korit virkkasin ihan oman ohjeen mukaan. Aloitin pohjan keskeltä ja tein lisäyksiä neljä kertaa kerroksella tasavälein. Jatkoin näin kunnes pohja vaikutti sopivan isolta. Siinä vaiheessa virkkasin yhden kerroksen vain silmukan takareunaan ja lopetin lisäykset. Sitten vain jatkoin ilman lisäyksiä, kunnes lanka alkoi olla lopussa. Viimeiseksi virkkasin kerroksen rapuvirkkausta korin reunaan.

Pieni neliökori:

Ohje: Omasta päästä
Lanka: Novita Malibu pinkki 72 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: 12.5 cm x 12.5 cm x 6 cm
Linkki Ravelryn projektiin: Little square basket


Toisen korin virkkasin samalla tavalla, mutta tein yhden kerroksen raitoja violetti-kirjavalla ja valkoisella Novitan Samos langalla. Nekin ovat lojuneet vasratossani jo vuosia. Virkkasin kerrokset spiraalina, niin, että eri värit eivät kertaakaan hypänneet toistensa yli. Tästäkin korista tuli kiva ja sain kulutettua kaiken kirjavan Samoksen. 

Samos kori:

Ohje: Omasta päästä
Lanka: Novita Samos valkoinen 30 g ja Novita Samos Lollipop violettikirjava 31 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: 13 cm x 13 cm x 8 cm
Linkki Ravelryn projektiin: Samos basket


Vaikka kuvassa olen täyttänyt nämä korit langoilla, niin näiden tuleva käyttötarkoitus on olla paikka kaikelle kirjoituspöydän pikkuromulle, jota sinne aina kertyy. Isommassa alan luultavasti säilyttää kaikkia latureita ja kuullokkeita ja pienempään laitoin näin alkajaisiksi pöydälle kertyneitä lankojen vyötteitä odottamaan niiden tarkempaa läpikäyntiä. Pöytä siistiytyi heti.

4 kommenttia:

  1. Kivoja koreja! Minullakin on jäljellä sekä Malibua että Samosta, hmmm... 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hepsi! Nämä korit oli kyllä hyvä keino kuluttaa loppuun keriä, joille ei oikein tahdo keksiä muuta kohdetta.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.