tiistai 11. elokuuta 2020

Lindsay- sukat

Onko teillä sellaisia aarre lankoja, joita ei raaski käyttää vaan niille vain etsii sitä täydellistä projektia. Minulla on. Yksi niistä oli tämä LaFéeFillin kaunis liukuvärjätty kerä. Ostin sen vuonna 2017 Jyväskylän neulefestareilta. Siitä lähtien olen miettinyt mikä olisi sille täydellinen ohje. Tiesin, että teen siitä sukat, sillä lanka oli keritty niin, että aloittamalla toisen sukan kerän sisältä ja toisen kerän päältä, saa samanlaiset sukat. Lopulta päädyin aloittamaan langasta Cookie A:n suunnittelemat Lindsayt.


Ihan täysin en ohjeen mukaan sukkia tehnyt, sillä niistä täytyi tulla täydelliset. Ensinnäkin päätin muuttaa kantapään toisenlaiseksi. Ohjeessa oli ainaoikein neulottu tiimalasikantapää, mutta tiimalasikantapäät ei oikein omaan jalkaani istu. Ensin aioin neuloa sukkiin tavallisen lappukantapään ja aloitinkin sitä jo vähän kunnes keksin, että strong heel tyyppinen kantapää voisi toimia hyvin. Sillä voisin myös siirtää mallissa olevan joustinneule pätkän sivulta taakse, jonne se mielestäni sopi paremmin. Olenkin itse asiassa aika tyytyväinen siitä miltä tuo kantapää näyttää ja se sopii myös jalkaani hyvin.


Ohjeen mukaisesti muotoilin kärjen lyhennetyin silmukoin. Se siis neulotaan samalla tavalla kuin tiimalasikantapää ja lopuksi silmukat silmukoidaan yhteen jalan alla. Ohjeessa oli kärjessä ainaoikeaa jalan alla ja päällä, mutta minä päätin lopulta neuloa sileää jalan alle. En tiedä olisiko sillä ollut loppujen lopuksi merkitystä, mutta jotenkin tuntui, että ainaoikea olisi voinut tuntua jalan alla.


Sukista tuli oikein kivat. Tykkään tuosta pitsineuleesta, se näyttää hyvältä ja sitä oli ihan mukava tehdä huolimatta siitä, että siinä sai aika usein neuloa 4 silmukkaa yhteen. Olen siis oikein iloinen, että lopulta raaskin käyttää yhden aarre lankani. Minkähän aarteen seuraavaksi ottaisin puikoille.

Lindsay:

Malli: Lindsay by Cookiea A. kirjasta Suloisimmat sukat
Tekniikka: Neulominen
Lanka: LaFéeFil Merino Nylon Light Fingering Gradient värissä T As Le Look Coco 72 g
Puikot: 2.25 mm
Koko: n. 39
Tekoaika: 6.6.-31.7.2020

5 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! :) Ja ihana lanka, kiva että sille löytyi sopiva käyttökohde!

    VastaaPoista
  2. Voi, kyllähän noita aarre lankoja on ;) Sinun aarteesi neuloutui kauniiksi sukiksi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Venla! Hauska kuulla, etten ole tämän ongelman kanssa yksin ;)

      Poista
  3. Minulla on myöskin lanka-aarteita kaapit pullollaan. Ongelmana on se, että jos langan neuloo, ei enää omista sitä. Eikä sitä voi enää ihailla ja hypistellä. Kauniit sukat ole tehnyt omasta aarteestasi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rouva Sammakko! Onhan tuossa aarteiden käyttämisessä tosiaan tuo miinus.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.