maanantai 24. elokuuta 2020

Late lammas -projektipussukka

Olen yleensä tykännyt ommella kesällä, silloin kun siihen tuntuu olevan enemmän aikaa. Tänä kesänä ompeluhommat ovat kuitenkin vastustaneet. Gollegehousujen ompelu keskeytyi, kun saumuri hajosi, eikä sitä ole vielä saatu vietyä huoltoon. Kaavapaperi loppui kesken, kun olin piirtämässä kaavoja toisiin housuihin. Mutta sainpas sentään ommeltua yhden projektipussukan ilman ongelmia.


Toki aloitin tämän projektin jo pari vuotta sitten, kun aloitin kirjomaan tuota kuvaa. Sain tarvikepaketin tuohon Late-Lammas ristipistotyöhön ja melko pian päätin, että ompelen sen koristeeksi projektipussiin. Kirjomisessa toki kesti melkein kaksi vuotta, mutta se oli ihan kivaa. Ainoastaan viimeistely vaiheessa tikkipistojen ompelu oli vähän tympeää, kun tuntui, että ne meni mistä sattuu ja koko ajan piti seurata ohjetta tarkasti. Mutta kyllä ne vain herättivät Laten eloon.


Pussukan malliksi valitsin Noodleheadin Open wide zipperred pouch -ohjeella. Ja olipas kiva ommella, kun kerrankin kaikki sujui ilman suurempia ongelmia. Mitat mallasin ristipistotyön ja käytettävissä olevan kankaan mukaan. Jos jotain kuitenkin tekisin toisin, niin olisin tehnyt pohjasta leveämmän. Mutta hyvin tuo toimii noinkin.


Pussukasta tuli oikein kiva. Koska kesällä aloitin niin suuren määrän neuleita ja virkkuita oli uudelle projektipussille todellakin tarvetta. Siksi tämäkin pussukka pääsi heti käyttöön. Valmistumisestaan asti siinä on majaillut Anna Johanna mysteerihuivi Entanglement.

Late Lammas -projektipussi

Malli: Ristipistotyö Shaun knitting, pussukka Open wide zippered pouch by Noodlehead
Tekniikka: ristipistot ja ompelu
Kangas: puuvillakangas, vuori vanhasta lakanasta
Koko: leveys n. 30 cm ja korkeus n. 32 cm
Tehty: 10.6.2018-9.8.2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.