maanantai 3. elokuuta 2020

Madlin huivi

* Lanka saatu blogin kautta
Tämä huivimalli on taas niitä, jotka ovat odottaneet jonossa vuoroaan jo vuosia. Monta mallia olen tuolta ajalta poistanut jonosta, mutta tämä on kuitenkin viehättänyt sen verran, että se on jonoon jäänyt. Lopulta keksin, että neulon huivin Prymin lankapaketista saamallani Schachenmayrin liukuvärjätystä mohair langasta. 


Päätin heti, että tähän huiviin käytetään kaikki tuosta langasra. Tässä mallissa neulotaan reunapitsit ulkoreunasta sisään päin. Langan kulutuksen maksimoimiseksi neuloin ensimmäisen kerän sisältä tulevalla langalla (joka oli ihan solmussa koko ajan) ja toisen kerän päältä tulevalla langalla. Sitten jatkoin kerän päältä tulevalla langalla huivin keskiosaan. Huivin keskiosaa neuloin niin kauan kuin lankaa riitti ja lopuksi silmukoin toisen reunapitsin huivin keskiosaan. Tällä tavoin saumakohtaankaan ei tullut kovin suurta värieroa.


Olin heti alusta alkaen huolissani saanko huivista tarpeeksi isoa ja siksi loin silmukoita vähemmän kuin ohjeessa. Hyvin riittää huivissa leveyttä siitä huolimatta. Lisäksi neuloessa pelkäsin huivin jäävän liian lyhyeksi, mutta pingotuksessa puuttuva pituus ilmestyi. Huivista tuli lopulta juuri sopivan kokoinen.


Ihan ei pitsi pääsen oikeuksiinsa liukuvärjätyn langan takia, mutta ihan kiva huivi tästä tuli kuitenkin. Olen viime aikoina neulonut pääasiassa kolmionmallisia huiveja, mutta kyllä tällainen iso suorakaidekin on aika kivan mallinen huivi.

Madlin huivi:

Malli: Madlin huivi by Nancy Bush kirjasta Pitsihuivit neuloen
Tekniikka: Neulominen
Lanka: Schachenmayr Fashion kid light* liukuvärjätty harmaa 100 g
Puikot: 4.5 mm
Koko: Leveys n. 50 cm ja pituus 157 cm
Tekoaika: 5.6.-21.7.2020

4 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.