tiistai 9. elokuuta 2022

In and Out sukat

Jokin aika sitten huomasin Lankamaailmassa olevan tarjouksessa sukkalanka Bamboo wool, joka sisältää villan ja polyamidin lisäksi bambua. Lanka alkoi kiinnostaa minua. Ajattelin, että siitä voisi neuloa vähän viileämpiä villasukkia, joita voisi käyttää hiukan lämpimämmillä ilmoilla. Langan tarjousaikana en lankaa ehtinyt hommata, mutta heinäkuun alussa, kun kävin Lankamaailmassa, ostin lankaa pari kerää testiin. Ravelryn jonosta nappasin ensimmäisen pitsisukkamallin, joka oli Cookie A:n In and Out, ja aloin neuloa.

In and Out on varresta varpaisiin neulotut sukat, joissa on ihan tavallinen ranskalainen kantapää. Sukan erikoisuus on sen pitsi, joka ei ole ihan kaikkein helpoimmasta päästä. Melkein koko ajan piti seurata kaaviota. Mutta kyllä minä nautin. Tuntui, että sukat valmistuvat ihan huomaamatta, kun koko ajan oli tunne, että neulon vielä yhden kerroksen. Vaikka helpot posostusneuleet on välillä kivoja, kyllä minä tykkään enemmän näistä vähän haastavammista malleista. Toiseen sukkaan pitsi neulottiin peilikuvana. Molempiin sukkiin oli onneksi kaaviot erikseen.

Sellaisen muokkauksen sukkiin tein, että jatkoin mallineuleen joustinneuletta ihan kärkiin asti. Kärkikavennukset tein sukan päällä niin, että kavennukset oli ihan sukkien reunoissa niin, että kavennusten väliin sukan reunoissa jäi 1 s. Lisäksi tein kavennusten kallistuksen eripäin kuin yleensä, että joustinneule näyttää päättyvän pohjan sileään. Lisäksi silmukoin päälliosan silmukat joustinneuletta matkien.

Lankakin osaoittautui ihan mukavaksi neulottavaksi. En oikeastaan huomannut siinä pahemmin eroa tavalliseen sukkalankaan. Käyttökokemusta sukista minulla ei tietenkään vielä ole, mutta mitä olen sukkia sovittanut, niin ihan miellyttävältä ne paljaassa jalassa tuntuvat. Siis oikein kivat sukat näistä tuli.

In and Out

Ohje: In and Out by Cookiea A. kirjasta Sukkia. Rakkaudella
Lanka: Hjertegarn Bamboo Wool lila (3906) 77g
Puikot: 2.25mm
Koko: n. 40
Tekoaika: 17.-29.7.2022
Linkki Ravelryn projektiin In and Out

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.