sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Wild Child mysteerihuivi

Loppukesän ja alkusyksyn perinteenä jo vuodesta 2018 alkaen on ollut Anna Johannan mysteerihuivi. Tähän mennessä olen neulonut jo Shake it Up, Hummingbird, Entanglement ja Kajo huivit. Enhän minä voinut jättää sitä tänäkään vuonna välistä. Taas teki mieli ostaa Anna Johannalta valmis lankapaketti, mutta päätin kuitenkin ensin tarkistaa löytyisikö lankavarastostani sopivia lankoja. Sieltä löytyikin kolmen langan yhdistelmä, joka miellytti silmääni. Yksi niistä oli villasukkalankaa ja kaksi merinosukkalankaa, mutta en antanut sen häiritä. Niillä päätin siis huivin neuloa.

Tuttuun tapaan huivin neulominen oli yllättävää. Huivi aloitettiin pitkän reunan keskeltä. Ensimmäisessä vihjeessä neulottiin ainaoikeaa ja samalla neulottiin yhden kerroksen raitoja väreillä 1 ja 2. Ja väliin neulotiin patenttineuletta. Reunoissa neulottiin i-cordia. Sama jatkui toisessa vihjeessä. Kolmannessa vihjeessä osan patenttineule-silmukoiden päihin neulottiin patenttineuleen ja nyppyjen yhdistelmänä eräänlaisia kukkia. Neljännessä vihjeessä raidoitettiin väreillä 1 ja 3. Tässä vihjeessä neulottiin myös lyhennettyjä kerroksia, että tämä värialue on toisessa reunassa pitempi kuin toisessa. Viidennessä vihjeessä reidoitettiin taas väreillä 1 ja 2. Myös tässä vihjeessä neulottiin lyhennettyjä kerroksia niin, että nyt värialue oli pitempi siinä reunassa, jossa edellisessä vihjeessä oli alue oli lyhempi. Kuudennessa vihjeessä raidoitettiin väreillä 1 ja 3 ja tehtiin taas patenttikukkia. Seitsemännessä vihjeessä raidoitettiin taas väreillä 2 ja 3. Kahdeksannessa vihjeessä neulottiin taas lyhennettyjä kerroksia värillä 3, joilla muodostettiin reunasta aaltoileva. Yhdeksännessä vihjeessä neulottiin laskoksia vuorotellen jokaisella värilla. Kymmenennessä vihjeessä neulottiin värillä 3 reunapitsi. Viimeisessä vihjeessä pääteltiin silmukat i-cordia neuloen värillä 1. Jokaisen pitsin muodostamaan kärkeen neulottiin vielä pieni kukka vetämällä lankaa yhden pitsin reiän läpi ja neulomalla nyppyjä.

Olen valtavan tyytyväinen lankavalintoihini. Värit toimivat yhteen jopa paremmin kuin odotin. Vihreä ei ole suosikkivärini, mutta violetti on. Violetin kanssa vihreäkin menee. Väri 1 villalankana on hieman erilainen verrattuna merinolankoihin, mutta eipä sitä eroa valmiista huivista huomaa. Ja kaikista parasta tietenkin oli, että lankavarasto pieneni, kun sopivat langat löytyivät sieltä.

Tänäkään vuonna Anna Johannan mysteerihuivi ei tuottanut pettymystä. Huivin neulominen oli mukavaa ja yllätyksellistä. Ja tykkään kovasti valmiista huivista. Se on kaunis ja tarpeeksi iso. Varmasti olen taas ensikin vuonna neulomassa Anna Johannan mysteerihuivia.

Wild Child

Ohje: Wild Child by Anna Johanna
Lanka: Sulo Super värissä mustikkamaito 88g, Hedgehog Fibres Sock värissä dragonfly 58 g ja Kettu Yarns Everyday Merino värissä Sage 78 g
Puikot: 3.5mm
Koko: leveys n. 147 cm ja korkeus n. 55 cm
Tekoaika: 5.8.-6.9.2022
Linkki Ravelryn projektiin Wild Child

4 kommenttia:

  1. Kaunis huivimalli. Hauska tuo "makkaraneulos" kohta. Mysteereitä aloitan suht harvoin, ajatelleen jos en tykkääkään. Tuon olisi kyllä kannattanut aloittaa. Katselin ystävän samaa huivia ja kaunista tuli samoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iso Gnu! En minäkään yleensä uskalla mysteereitä aloittaa, kun ei tosiaan voi tietää tykkäänkö vai en. Mutta tykkään sen verran Anna Johannan neuleista, että hänen mysteereihin uskallan osallistua.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.