maanantai 14. syyskuuta 2020

Entanglement mysteerihuivi

Taas on se aika vuodesta, kun Anna Johanna on julkaissut mysteerihuivinsa kaikki vihjeet. Tänäkin vuonna minä neuloin sen. Tämä mysteeruihuivi on hyvään aikaan, sillä pystyn tilaamaan siihen langat syntymäpäivälahjaksi itselleni. Halusin ostaa yhden tätä huivia varten kootun lankasetin, mutta myöhästyin ja se setti oli loppuunmyyty. Siksi päädyin tilaamaan Kettu Yarnsin Everyday Sock -lankaa huivia varten. Olen pitkään ihastellut Kettu Yarnsin lankojen värejä ja nyt oli hyvä tilaisuus kokeilla lankaa.


Huivin neulominen oli jälleen kerran hyvin yllättävää Anna Johannan mysteerihuivien tapaan. Missään vaiheessa ei osannut arvata mitä tapahtuu seuraavassa vihjeessä. Huivi koostuu eri värisistä kolmioista, joissa on erilaisia pitsineuleita. Heti alussa pääsi myös neulomaan intarsiaa. Ainoa ikävä puoli tässä huivissa oli, että silmukoita joutui poimimaan todella paljon ja se ei kyllä ole aivan mielipuuhaani. 


Lopussa huiville neulottiin kaunis reunus. Päättely vaihtehtoja annettiin kaksi: i-cord ja nirkkoreunus. Minä valitsin nirkot, koska koin, että ne sopivat minun tyyliini paremmin. Aikaa päättelykerrokseen meni, kun pääteltäviä silmukoita oli yli tuhat.


Ohjeessa ehdotettiin vielä tasselien kiinnittämistä huivin nurkkiin, mutta minä jätin ne tällä kertaa pois. Huivi on upea ilman niitäkin. 


Mysteerihuivien neulominen on aina vähän jännittävää. Saa pelätä tuleeko valmiista työstä mieluinen. Anna Johannan aiemmista mysteerihuiveista Shake it up! ja Hummingbird olen pitänyt kovasti enkä tälläkään kertaa en joutunut pettymään. Itse asiassa tämä taitaa nousta suosikikseni kaikista Annan Johannan mysteerihuiveista tähän asti. 


Entanglement:

Ohje: Entanglement by Anna Johanna
Tekniikka: Neulominen
Lanka: Kettu Yarns Everyday Sock väreissä Ink 52 g, Your Majesty 31 g ja Dusty Rose 70 g
Puikot: 4 mm
Tekoaika: 7.8.-6.9.2020

6 kommenttia:

 1. Taas mitä ihanin huivi sulla valmistunut.

  VastaaPoista
 2. Onpa veikeä huivi! Hyvin mielenkiintoinen oli varmasti myös tehdä. Itse en varmaan uskaltaisi kyllä mysteerineuletta tehdä, kun jos siitä ei sitten itse tykkääkään niin harmittaisi. Anna Johannan ohjeilla tosin ei varmaan suurta vaaraa siitä ole. Jotenkin en ole itse huiveja innostunut tähän asti tekemään, mistähän moinen. Pitäisikin ottaa varmaan puikoille joku pitsihuivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä minäkään kyllä ole uskaltanut muiden mysteerihuiveja alkaa neulomaan kuin Anna Johannan. Ja minä kyllä suosittelen huivien neulomista. Se on kivaa vaihtelua, kun koon kanssa ei ole niin tarkkaa.

   Poista
 3. Kauniit värit 🤍 Upea huivi siitä tulikin 🤍

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.