perjantai 23. joulukuuta 2022

Vuoden 2022 tonttu

Viime vuonna uhosin aloittavani uuden jouluperinteen ja neulovani joka vuosi uuden tontun. Eikä katkennut se perinne ensimmäiseen jouluunsa. Tänäkin vuonna neuloin tontun.

Tämän vuoden tonttu on malliltaan Here We Gnome Again, joka on ehkä suosikkini näistä Sarah Schiran tontuista. Tykkään vain niin kovasti tuosta palmikkokuviosta hatussa ja vartalossa. Tämä tonttu oli minulla myös tämän vuoden makenine-haasteessani. Langoiksi valitsin fingering-vahvuisia jämälankoja, joten tontusta tuli hiukan pienempi kuin viime vuotisesta. Hauskaa oli myös tehdä pieni tupsu tontun hatun kärkeen.

Kuten viime vuonna totesin, on näiden tonttujen neulominen tosi hauskaa. Ohje on hyvä ja selkeä, jonka avulla saa niin suloisia tonttuja. Viime vuonna toivoin aloittavani tontun neulomisen tänä vuonna vähän aiemmin. Niin aloitinkin, mutta vieläkin aiemminkin voisi ehkä aloittaa. Valmista tuli kuitenkin ajoissa. Toivotankin nyt kaikille blogini lukijoille oikein hyvää ja rentouttavaa joulua! Palaan esittelemään tekemiäni joululahjoja välipäivinä.

Here We Gnome Again

Ohje: Here We Gnome Again by Sarah Schira
Lanka: Louittaren luolan Väinämöinen värissä Ärjy 14 g ja Arwetta valkoinen 1g
Puikot: 2.5mm ja 2.75mm
Tekniikka: Neulominen
Kategoria: Koriste
Tekoaika: 15.-21.12.2022
Linkki Ravelryn projektiin: Here We Gnome Again

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.