lauantai 31. joulukuuta 2022

Käsityövuoteni 2022

Vuosi lähenee loppuaan, joten on aika tarkastella, mitä vuonna 2022 tulikaan tehtyä.

25 työtä

Vuonna 2022 sain valmiiksi 25 työtä. Se on samaa luokkaa kuin viime vuonna, jolloin tein 23 työtä, mutta pitemmällä tarkastelulla tosi vähän. Koko blogihistoriani aikana olen tehnyt keskimäärin 34 työtä vuodessa. Ilmeisesti aikani on kulunut enemmän muuhun kuin käsitöihin sillä mitään kovin aikaavievää työtä en mielestäni tänä vuonna tehnyt. Eniten olen tuttuun tapaan neulonut, 22 työtä. Lisäksi ompelin 3 työtä (2 kangaskassia ja housut).

Sukkia neuloin taas tuttuun tapaan eniten, 11 paria (joista yksi on kyllä säärystimet). Pipoja neuloin kaksi, joista toinen on vielä kuvaamatta. Huiveja neuloin niin ikään kaksi ja yhden lapasparin. Puseroita/takkeja neuloin 3 kappaletta. Kotiin neuloin kaksi tiskirättiä ja yhden tonttukoristeen.

Suosikkeja

Suosikeikseni tältä vuodelta nousevat ehdottomasti Remix-sukat, joiden ohje julkaistiin Fazer x Novita -sukkalehdessä syyskuussa. Kärkikahinoihin nousee myös Hortensia-takki ja Here We Gnome Again -tonttu. Ommelluista suosikkini on Joggers-housut.

Blogin eniten katsotut postaukset tänä vuonna käsittelivät Fazer x Novita -sukkalehteä, Grey Day -säärystimiä ja Tribute-sukkia.

Lankavarasto kasvoi

Lankaa kulutin tänä vuonna 3 kg 203 g (9 548 m). Keskimäärin olen kuluttanut vuodessa noin 6 kg, joten siitäkin huomaa, että tänä vuonna en ole neulonut tai virkannut yhtä paljon kuin aiempina vuosina. Lankaa olen kuitenkin ostellut 750 g enemmän kuin olen kuluttanut, joten lankavarastoni on tänä vuonna vain kasvanut.

Muuta

Tänä vuonna osallistuin kahteen yhteisneulontaan: helmikuussa osallistuin Pipotuksen järjestämään Tajunnanvirtasukka KALiin ja elokuussa neuloin Anna Johannan mysteerihuivin Wild Childin. Lisäksi yksi vuoden kohokohta oli, kun ostin kauan haaveilemani uuden ompelukoneen. Lisäksi osallistuin #makenine-haasteeseen, jossa päätin yhdeksän mallia, jotka haluan tänä vuonna neuloa. Sain neulottua niistä 7: Bird in Hand -lapaset, Hortensia-takin, Daughter Heir-sukat, Here We Gnome Again -tontun, Elix-huivin, Hourglass-sukat ja Tribute-sukat. Toteuttamatta jäi Wrapped pullover ja Vattuniemi-pipo.

Lisäksi viimevuoden vuoden yhteenveto postauksessa aioin tänä vuonna suunnitella itse neuleita. Ja sehän toteutui aika hyvin. Suunnittelin tänä vuonna yhteistyössä siskoni kanssa Remix-sukat ja toiset sukat neuloin veljelleni omasta päästä joululahjaksi. Vielä harkitsen kannattaako niille kirjoittaa ohjetta. Lisäksi olen neulonut itse suunnittelemaani takkia, mutta se on vielä vähän vaiheessa.

Suunnitelmia vuodelle 2023

Vaikka #makenine haaste ei tänä vuonna aivan onnistunut, aion yrittää sitä taas ensi vuonna. Kaksi ensimmäistä mallia on Wrapped pullover by alfa knits ja Vattuniemi by Sari Nordlund, joita en tämän vuoden haasteessa ehtinyt tehdä. Muut ovat Sheep Mittens by Jorid Linvik, Pointelle by Cookie A, Pucker by General Hogbuffer, Cushy Cables Brioche Socks by Kirsten Hall, Semele by Åsa Tricosa, Kalaloch by Andrea Rangel ja Bloomsbury by Svetlana Volkova.

Näiden lisäksin aion edelleen yrittää suunnitella neuleita. Lisäksi haluaisin myös ommella enemmän. Tarvikkeet löytyisivät ainakin Range Backpack -reppuun ja Myrskykeiju-takkiin. Haaveissa olisi myös langan värjäys ja opetella kehräämään. Onhan kehräys vuoden 2023 käsityötekniikka. Saa nähdä mihin aikani riittää.

Näillä suunnitelmilla lähden kohti vuotta 2023. Toivottavasti se on parempi kuin tämä vuosi. Hyvää Uutta Vuotta 2023 kaikille!

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.