tiistai 27. joulukuuta 2022

Vetskari-sukat isälle

Tänä vuonna neuloin isälleni joululahjaksi Vetskari-sukat Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 2. Ohjeessa koon 38 sukka oli neulottu sport-vahvuisella langalla. Minä vaihdoin langan paksumpaan Janneen ja neuloin aikalailla ohjeen mukaan ja sain noin koon 42-43 sukat. Vain terässä piti kirjoneuletta neuloa 9 kerrosta enemmän.

Tämä malli on mielestäni nerokas. Pääasiassa sukissa on geometrista kirjoneulekuviota. Sukkien juju on niiden takana. Sinne neulotaan kirjoneuleena vetoketju, joka aukeaa kantapään kohdalla. Vetoketjun päät jatkuvat vielä saumattomasti kantapään alle, joka oli todella hauska huomata sukkia neuloessa. Se ei mistään mallin kuvasta käynyt ilmi. Sukat neulotaan varresta varpaisiin, kantapäässä kiila tehdään ennen kantapään käännöstä sukan taakse ja kärjessä tehdään kavennuksia neljässä kohtaa tasavälein niin, että kavennuskohta muuttui spiraalimaisesti. Minä vielä käänsin toiseen sukkaan kärjen kavennukset peilikuvaksi.

Oli muuten tosi kivaa neuloa näitä sukkia. Kirjoneulekuvio oli tarpeeksi looginen, että koko ajan ei tarvinnut ohjetta vilkuilla, mutta silti se piti sopivasti mielenkiintoa yllä. Suurin ongelma oli, että olin ostanut tumman harmaata lankaa vain kaksi kerää ja sehän ei sitten riittänyt. Onneksi varastostani löytyi tätä samaa Jannea vielä oikean värisenä, että sain sukkien kärjetkin tehtyä. Sukista tuli kyllä hienot. Ja isäkin taisi tykätä.

Vetskarit

Ohje: Vetskarit by Lumi Karmitsa kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat 2
Lanka: Gjestal Janne tumman harmaa (427) 113 g ja harmaa (408) 91 g
Koko: 43
Puikot: 3.5 mm sukkapuikot (vaihteeksi)
Tekniikka: Neulominen
Kategoria: Sukat
Linkki Ravelryn projektiin: Vetskarit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.