sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Arpaonni KAL

Lankamaailman maaliskuussa alkanut mysteerisukka KAL:ssa oli mielenkiintoinen idea. Siinä oli melkein kaikissa vihjeissä kaksi tai kolme eri kuviota ja noppaa heittämällä arvottiin kuvio, joka neulottiin. Mallin sivulla mainostetaan, että samalla ohjeella voi neuloa yli 200 erilaista sukkaa. Pakkohan minun oli hypätä mukaan.

Kaivelin varastostani sukkiin neljää eri jämälankaa. Aika vaikeaa oli löytää neljä toisistaan joten kuten eroavaa väriä, jotka kuitenkin sointuisivat kauniisti yhteen. Aika hyvin kuitenkin onnistuin. Alussa kuitenkin vähän epäilytti eroavatko hopea ja vaaleanpunainen lanka riittävästi toisistaan. Lopultaa päätin kuitenkin, että eroavat ne.

Sukkien neulominen oli hauskaa. Oli jännittävää arpoa minkä kuvion pääsee neulomaan. Pakko sanoa, että sukkien kuviot oli hyvin suunniteltu, niin hyvin eri kuviot tuntuivat sulautuvan yhteen. Ainoa mitä vähän kritisoin oli viimeinen kuvio ennen terää. Se on aika yksinkertaisen näköinen verrattuna muihin kuvioihin. Ehkä se ei muuten häiritsisi niin paljon, mutta minun piti neuloa sitä niin pitkästi, että sain sopivan kokoiset sukat. Toki vaikeaa olisi suunnitella monimutkaisempi kuvio, jonka voi lopettaa kesken eri kokoja varten.

Päätin arpoa kuviot myös toiseen sukkaan, että niistä tuli hiukan eriparisukat. Varteen sainkin arvottua eri kuviot, mutta sukan terään sattui kaksi samaa kuviota kuin ensimmäiseen sukkaan. Onneksi sentään yksi kuvio terässä erosi toisistaan. Muuten sukat oli aika sellaiset kuin yleensä neulon. Kantapää oli ranskalainen ja kärjessä oli leveä nauhakavennus. Yksi suurempi ero oli, että kiilakavennukset tehtiin jalkapohjan alle eikä sivulle niin kuin yleensä. Sillä tavalla, se ei häirinnyt kuviota niin paljon.

Tykkään, että sukista tuli oikein kivat. Värit sointuvat kauniisti yhteen ja vaikka sukissa on eri kuviot, ne eivät kuitenkaan näytä eriparisukilta. Kannatti neuloa!

Arpaonni KAL

Ohje: Arpaonni KAL by Liisa Lallukka/Lankamaailma
Koko: n. 39
Lanka: Filcolana Arwetta luumu (153) 21 g, vaaleanpunainen (186) 20 g, Hjertegarn Sock 4 pinkki (4340) 14 g, Opal 4-fach hopea (9937) 30 g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 18.3.-6.4.2023
Linkki Ravelryn projektiin: Arpaonni KAL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.