lauantai 22. huhtikuuta 2023

Wrapped pullover

Wrapped pullover malli on ollut jonossani vuodesta 2012. Aina välillä olen siivonnut jonoani, mutta tämä malli on jaksanut kiinostaa niin paljon, että olen sen jättänyt jonooni. Nyt viime talvena keksin, että en enää tykkää Grown Up Girl -takistani ja päätin purkaa sen. Niistä purkulangoista aloin neuloa Wrapped pulloveria. Lanka oli ehkä hieman ohuempaa kuin ohjeessa ja neuloin sen hiukan tiukemmalla tiheydellä, joten valitsin kooksi mallitilkun perusteella yhden isomman kuin mittojen mukaan olisin valinnut. Hiukan jännitti tuleeko puserosta sopiva, mutta senhän näki vain kokeilemalla.

Wrapped pulloverin rakenne oli mielenkiintoisesti vähän erilainen. Pusero aloitettiin neulomalla helman joustin. Sen jälkeen neulottiinkin lyhenettyjä kerroksia niin, että puseron vasen sivu oli pitemmällä kuin oikea sivu. Samalla aloitettiin neulomaan taskua palmikon vasempaan reunaan. Koko puseron ajan puseron vasen sivu oli hiukan pidemmällä ja vyötärökavennukset ja -lisäykset sekä hihan aloitus tehtiin vasemmalla puolella useita kerroksia ennen oikeaa puolta. Koko ajan odotin, että ennen puseron loppua tilanne tasattaisiin lyhennetyillä kerroksilla, mutta niin ei tapahtunut. Kun vasen puoli tuli valmiiksi aloitettiin kiertämään palmikkoa kaulan ympäri ja samalla pääteltiin muut silmukat. Vartalon jälkeen hihojen neulominen olikin sitten vähän tylsää, kun niissä ei ollut mitään erikoista. Tavalliset sileää neuletta olevat hihat, mitä nyt ranteisiin neulottiin muutama sentti joustinta.

Erikoisen rakenteensa vuoksi tätä puseroa oli tosi mukava neuloa. Hiukan jännitin sopiiko pusero, mutta kyllä siitä ihan sopiva tuli. Ne tylsät hihatkin neuloi mielellään, kun siinä vaiheessa jo näki, että puserosta oli tulossa sopiva. Puserosta tulikin juuri niin kiva kuin kaikki nämä vuodet kuvittelinkin siitä tulevan. Tykkään kovasti tuosta etuosan ja kaulan ympäri kulkevasta palmikosta. Ja tasku tuossa palmikon sivussa on piste iin päällä. Uskon, että tämä pusero saa paljon enemmän käyttöä kuin huonosti istunut Grown Up Girl. Kyllä kannatti se purkaa.

Wrapped pullover

Ohje: Wrapped pullover by alfa knits
Lanka: Gjestal SW Merinoull lila (340) 513 g
Puikot 4.5mm ja 5mm
Koko: L, lopputulos noin kokoa M
Tekniikka: Neulominen
Kategoria: Vaate
Tekoaika: 15.2.-7.4.2023
Linkki Ravelryn projektiin: wrapped pullover

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.