maanantai 28. joulukuuta 2020

Joululahjat 2020: Tuprava-sukat

 Neuloin edellisessä Sukka-Finlandia-kisassa kaikki muut sukat, mutta jäähdyttely malli ei silloin sen ilmestyessä enää inspiroinut niin paljon, että olisin jaksanut niitä neuloa. Itse asiassa unohdin koko mallin olemassa olon. Sitten aloin loka-marraskuussa pohtimaan minkälaiset sukat neuloisin tänä vuonna isälleni joululahjaksi. Sitten vastaan tuli jossain tämä Tuprava-malli ja tiesin heti, että tämä on juuri se malli, jota olen etsinyt. Ihan hämmästyin, kun tajusin, että tämä oli tosiaan se Sukka-Finlandian jäähdyttelymalli, joka ei keväällä inspiroinut. Joskus joku malli kaipaa vähän aikaa ennen kuin siihen innostuu.

Langaksi valitsin 7 veljestä, joka oli ohjeessa suositeltua paksumpaa, mutta ohjeen M-koolla sain siitä isälleni sopivat sukat. Tätä tehdessä kyllä kirosin sitä, kun Novita pienensi 7 veljeksen keräkokoa 100 grammaan. Yksi kerä harmaata kun ei riittänyt koko sukkiin. Onneksi lähikaupan lankahyllystä löytyi yksi kerä oikeaa väriä ja sain sukat valmiiksi ajoissa.

Näistä tuli kyllä oikein kivat sukat ja nyt on tosiaan kaikki edellisen Sukka-Finlandian mallit neulottu. Ja tottakai osallistun Sukka-Finlandiaan taas tälläkin kertaa, vaikka nyt en ole ihan varma jaksanko kaikkia sukkia neuloa. Lämmittely mallikaan ei ole ainakaan vielä innostanut niin paljon, että olisin niitä jaksanut niitä aloittaa. Mutta kuten nämä Tuprava-sukat osoittivat, ehkä innostun niistä myöhemmin.

Tuprava-sukat:

Ohje: Tuprava by Tiina Kuu
Tekniikka: neulominen
Kenelle: isälle
Koko: 43 (ohjeen M-koko)
Puikot: 3.5 mm
Lanka: Novita 7 veljestä jäkälä (047) 119 g ja laivasto (170) 41 g
Tekoaika: 27.11.-16.12.2020

2 kommenttia:

  1. Noita sukkia olen muutaman kerran katsonut, että voisi tehdä. Kivan näköiset.

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.