lauantai 26. joulukuuta 2020

Joululahjat2020: Äärellä-sukat

 Kysellessäni mitä tarpeita kummipojallani olisi, tuli vastauksena villasukat tai pipo. Koska olin vähän myöhään liikenteessä tämän kanssa, piti hyödyntää niitä lankoja, joita minulla oli varastossa. Koska sieltä ei löytynyt sopivia lankoja pipon väritoiveisiin, päätin neuloa hänelle sukat. Sopiva malli löytyi Veera Jussilan Neulekekkerit-kirjasta, jonka onneksi sain nopeasti kirjastosta. Mallin nimi on Äärellä-sukat, joissa edessä oleva mallineule tehdään pienillä palmikonkierroilla. Ne syntyivät nopeasti ilman apupuikkoa. Jos ei sitä vielä osaa, niin tuossa ohjeessa oli oikein selkeä ohje siihen, miten kahden silmukan palmikonkierto tehdään.

Langaksi valikoitui sini-vihreäkirjava Sandnes Garnin Sisu, jonka sain palkinnoksi edellisen Sukka-Finlandian joukkuekisan kolmannesta sijasta. Tällaiset vähän kirjavat langat ovat minulle vähän hankalia, kun en ihan perussukkia jaksa tehdä, vaikka niissä kirjavat langat ovat parhaimmillaan. Tähän malliin kirjava lanka sopi hyvin ja etuosan kuvio toi neulomiseen vähän mielenkiintoa.

Lapset kasvavat niin nopeasti. Jo nyt kummipojalleni pitää neuloa jo lähes yhtäsuuri sukka, kuin itsellenikin. Vähän meinasi kiire tulla, että sain sukat ajoissa postiin. Ensi vuonna pitää aloittaa joululahjojen suunnitteleminen vähän aikaisemmin.

Äärellä-sukat:

Ohje: Äärellä-sukat by Veera Jussila (Neulekekkerit-kirjasta)
Tekniikka: Neulominen
Koko: 37
Puikot: 2.5 mm
Lanka: Sandnes Garn Sisu  sini-vihreä-kirjava (8537) 65 g
Tekoaika: 4.-13.12.2020

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.