torstai 27. joulukuuta 2018

Joululahjat 2018: Meduusa sukat

Sisko on syksyn aikana valitellut pulaa ehjistä villasukista. Siitä innostuneena minä tietenkin päätin neuloa hänelle joululahjaksi sukat. Malliksi valikoitui Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat kirjasta malli Meduusat, johon sisko tykästyi.


Olen aiemmin neulonut Lumi Karmitsalta vain viime vuoden Sukka-Finlandian lämmittely sukat Keväällä kerran. Olen kuitenkin kovasti ihastellut hänen kirjoneulemallejaan ja hänen kaikki kirjansa löytyvät hyllystäni. Siispä oli kiva päästä neulomaan näitä. Malli oli juuri niin haastava kuin miltä se näyttikin. Koko ajan piti tiukasti seurata kaaviota. Siitä huolimatta minulla taitaa olla muutama kupla toisessa sukassa hiukan väärässä paikassa, mutta päätin, että se ei nyt haittaa.Rakenteeltaan sukat ovat ihan perus varresta aloitetut sukat, joissa on ranskalainen kantapää. Kantalapussa ja kantapään käännöksessa neulottiin myös kirjoneuletta, mikä tarkoitti sitä, että siellä piti neuloa kirjoneuletta myös nurjalla. Hiukan se pelotti aluksi, mutta aika nopeasti se alkoi minulla sujumaan.


Yhden pienen ongelma kohdan minä ohjeesta löysin. Ensimmäisessä sukassa kaikki kaaviot toimivat hyvin ja kerroksen vaihtumiskohtaan syntyi epäjatkuvuuksia vain jalkapohjan alle (jonka itse kyllä korjasin). Mutta toista sukkaa varten kaaviot oli vain käännetty peilikuvaksi. Sen seurauksena muutamassa kohdassa kerroksen vaihtumiskohtaan syntyi epäjatkuvuuksia myös varteen. Minua se häiritsi, mutta onneksi se oli helppo korjata pienellä kuvion muokkaamisella.
Sukista tuli oikein hauskat ja ideani käyttää kahta liukuvärjättyä lankaa toi kuvioon kivaa elävyyttä.


Meduusa-sukat:

Tekoaika: 14.9.-24.10.2018
Ohje: Meduusat by Lumi Karmitsa kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat
Lanka: Viking of Norway Nordlys sininen (927) 73 g ja pinkki (963) 49 g
Puikot: 2.5 mm resoriin ja 3 mm muuten
Koko: n. 40
Linkki Ravelryn projektiin: Meduusat

6 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.