lauantai 29. joulukuuta 2018

Joululahjat 2018: Miesten sukkia

Veljelle minulla on tapana neuloa joululahjaksi sukat, kun en koskaan muutakaan keksi. Tämän vuoden mallin pohdinta oli kesken, kun Lumi Karmitsa julkaisi Formula-sukkien ohjeen. Koska veljeni seuraa aktiivisesti formulakisoja, ajattelin, että hän ehkä tykkäisi myös Formula-sukista.


Malli oli kirjoitettu Nalle langalle ja koko oli naisten. Minä neuloin ihan ohjeen mukaan, mutta paksummalla langalla. Hiukan sai terässä kaventaa silmukoita enemmän, että sain sopivat sukat veljeni koon 45 jalkaan. Sen verran mallia muokkasin, että neuloin varren joustinneuleen, kantapään ja kärjen mustalla punaisen sijaan. Lisäksi kärjen tein leveällä nauhakavennuksella sädekavennuksen sijaan.

Tämä oli nyt lyhyen ajan sisään toinen Lumi Karmitsan ohjeella neulomani sukkapari ja hyvin oli tämäkin ohje kirjoitettu. Ilo oli neuloa, kun sai vain seurata ohjetta. Tässä ei ollut edes kovin monimutkaista kirjoneuletta, joten ei tarvinnut koko ajan olla nenä kiinni ohjeessa. Ja velikin tuntui tykkäävän kovasti.

Formula sukat:

Tekoaika: 14.11.-6.12.2018
Ohje: Formulat by Lumi Karmitsa
Lanka: Gjestal Janne musta (401) 62 g, punainen (404) 7 g, Novita 7 veljestä valkoinen (011) 53 g
Puikot: 3.5 mm
Koko: n. 45
Linkki Ravelryn projektiin: Formulat

Isälle päätin neuloa tänä vuonna Ruoto-sukat Novitan ensimmäisestä sukka-lehdestä vuodelta 2011. Tämä malli on tainnut olla jonossani lehden ilmestymisestä lähtien, joten johan nuo oli aikakin neuloa.


Näissä sukissa neulottiin raitoja ja kuviot muodostuivat silmukoita nostelemalla. Malli oli siis helppo, mutta sukista tuli silti näyttävän näköiset. Jälleen kerran en aivan ohjeen mukaan mennyt vaan tein ranskalaisen kantapään ja leveän nauhakavennuskärjen.

Hiukan meinasi tulla kiire näiden kanssa, kun muutin tässä joulukuun alussa ja se vei aikaa. Joulukin alkoi lähestyä kovaa vauhtia. Onneksi sukat olivat niin helpot ja nopeat neuloa, että ne valmistuivat lopulta vajaa viikko ennen joulua. Ja kivat sukat niistä tulikin.

Ruotosukat:

Tekoaika: 10.-19.12.2018
Ohje: ä. Miehen ruotosukat by Minna Metsänen Novitan sukkalehdestä (2011)
Lanka: Gjestal Janne vaalean harmaa (403) 107 g ja Novitan 7 veljestä laivasto (170) 48 g
Puikot: 3.5 mm
Koko: n. 43
Linkki Ravelryn projektiin: Ruotosukat 

2 kommenttia:

  1. Kivoja sukkia. :) Ruotosukista olen joskus ottanut kuvion sukkiin, ja joulupukki toi just Lumi Karmitsan Muhkeat sukat -kirjan, jei, ensi vuonna niitä sitten, ja niistä edellisistä kirjoista kanssa jotain... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin sain joululahjaksi tuon Muhkeat sukat kirjan. Saa vain nähdä minä vuonna ehdin sieltä jotain neuloa.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.