maanantai 31. joulukuuta 2018

Käsityövuoteni 2018

Mihin se aika taas hujahti? Tuntuu, että vastahan minä kirjoitin vuoden 2017 vuosikatsausta. Mutta niin se vain on, että on aika tarkastella mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä tänä vuonna.


34 työtä

Hiukan minulla on sellainen olo, että tänä vuonna en saanut kovin montaa käsityötä tehtyä. Kuitenkin, kun aloin niitä laskemaan, niin tänä vuonna valmistui 34 työtä, joka on vain 2 työtä vähemmän kuin viime vuonna. Joka tapauksessa se on blogihistoriani alhaisin luku, sama kuin vuonna 2014. Neulottuja töitä olen vuonna 2018 tehnyt vain 26 kappaletta, mistä varmaan johtuu, että tuntuu, etten ole tehnyt paljon mitään. Neuleiden lisäksi valmistui 3 virkkuuta, 3 ommeltua työtä, 1 kirjottu ja 1, joka oli lähinnä kuteen pujottelua verkkoon (mihin lajiin tuon nyt sitten laittaisi?).


Jälleen kerran neuloin eniten sukkia, mutta tänä vuonna vain 11 paria. Lisäksi valmistui yllättävän monta puseroa tai takkia, peräti 6 kappaletta. Se varmaan osaltaan selittää hiukan alhaisemman kokonaismäärän. Olen vain neulonut isompia neuleita. Huiveja neuloin 5, kämmekkäitä 2 ja pipoja 2, joista toista ei ole vielä esitelty täällä blogissa. Muuten kuin neuloen syntyi peitto, pari laukkua, hattu, matto, tyyny ja joulukoristeita. Lisäksi sain kehystettyä pari vanhempaa ristipistotyötä, mutta niitä en laskenut mukaan kokonaismäärään.


Suosikit:

Suosikikseni tänä vuonna tekemistäni töistä nostan ehdottomasti Kalevala-peiton. Se oli niin hieno projekti ja kyllä se on ihan käyttöönkin päätynyt. Ompelemani projektipussi on myös päässyt kovaan käyttöön ja tykkään siitä kovasti. Neuleista nostan suosikikseni Shake it up -huivin.

Google analyticsin mukaan tämän vuoden postauksista katsotuimpia ovat  Patenttineulepipo (joka oli kyllä oikeastaan vuoden 2017 neule), Aallokko -tossut ja Hellunen -sukat.

 Lankavarasto pieneni:

Lankaa kului tänä vuonna yhteensä 6 kg 565 g (18 km 599 m). Tässä vaiheessa voi jo tosiaan unohtaa sen, etten muka ole saanut mitään aikaan, koska yleensä vuosikulutukseni on 5 kg luokkaa. Syyn noin kovaan kulutukseen voi toki laittaa enimmäkseen Kalevala peiton syyksi, sillä virkkasin sen suurimmaksi osaksi vuoden 2017 puolella, jolloin langan kulutus jäi tavanomaista pienemmäksi.


Lankaa tuli lisää 5 kg 75 g (14 km 198 m). Siis lankavarastoni pieneni tänä vuonna 1 kilolla ja 490 grammalla tai 4 kilometrillä ja 401 metrillä. Iso peukku sille.


Muuta:

Alkuvuodesta syntyi sukkia hiukan enemmänkin, kun osallistuin ensimmäistä kertaa järjestettyyn Sukka-Finlandiaan. Muuten osasin hyvin pysyä päätöksessäni olla osallistumatta sukka-kilpailuihin. Helmikuussa osallistuin olympialaisten aikaan järjestettyyn Ravellenic Games KALiin, joissa neuloin Solaris huivin. Kesällä testineuloin Flying Donegal takin ja Lauha puseron. Syksyllä osallistuin Shake it up mysteerihuivin neulontaan ja Joji Locatellin syksy KALiin, johon neuloin Grown up girl takin. Lisäksi aloitin tänä vuonna projektin, jossa tavoitteenani on saada neulottua jononi vanhimpia malleja.

Varsin tuottoisa käsityövuosi tämä on loppujen lopuksi ollut. Kiitos teille kaikille blogini lukijoille tästä vuodesta. Toivottavasti jaksatte pysyä mukana myös ensi vuonna.

Hyvää Uutta Vuotta 2019!

12 kommenttia:

 1. Upeita töitä on valmistunut! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Ihania käsitöitä jälleen tämäkin vuosi täynnä! Nuo sinun versiot Hellusista on aina vaan niin nätit. :) Ihanaa ja inspiroivaa uutta käsityövuotta! <3

  VastaaPoista
 3. Hienoja töitä ja paljon! Hyvää alkanutta neulevuotta!

  VastaaPoista
 4. Niin kauniita töitä! Osa nuista taitaa päätyä minun puikoilleni ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Venla! Mielenkiintoista nähdä mitkä noista tulet tekemään.

   Poista
 5. Kiitos kuluneen vuoden testineulonnoista. <3

  VastaaPoista
 6. Mahtavia töitä ja paljon. Mukavia neulehetkiä tällekkin vuodelle!

  VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.