keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Sukka-Finlandia 2021: Mosaiikkikukkia

 Sukka-Finlandian kolmannen etapin jätin välistä, mutta neljännen etapin mallia en voinut vastustaa. Kyseinen malli oli nimeltään Mosaiikkikukkia, jonka on suunnitellut Langan päästä kiinni -blogin Tiia. Hänen mallinsa oli viime vuonnakin yksi kisan parhaista.

Mosaiikkikukkia mallissa on kääntövarsi, johon neulottiin kukkia mosaiikkitekniikalla. Mosaiikkitekniikalla kuviot muodostetaan neulomalla yhdellä värillä kerrallaan ja nostamalla muun väriset silmukat neulomatta. Tässä varren mosaikkineule muistuttaa ainaoikeaa, kun samalla värillä neulottiin aina kaksi kerrosta, ensimmäisellä silmukat neulottiin oikein ja toisella samat silmukat nurin. 

Kääntövarren jälkeen neulomissuunta muuttui ja samalla aloitettiin neulomaan noita hurmaavia pikku palmikoita. Tykkään kovasti niiden ulkonäöstä, mutta hiukan niiden neulominen alkoi toisen sukan lopussa ottaa jo käsiin. Pikkupalmikot oli sijoitettu sukkaan huolella, joten taimmaiset palmikot reunustavat kantapäätä nätisti. Nämä ovat juuri sellaisia pieniä yksityiskohtia, joista neuleissa tykkään. Sukkien kärkiin neulottiin vielä pieni kuvio mosaiikkitekniikalla.

Valitsin sukkiin enimmäkseen Teeteen alpakkasukkalankaa Tundraa (toinen kuvioväri oli Gjestalin Maijaa). Tykkään kovasti Tundran pehmeydestä ja lämpimyydestä. Sen pieni pörröisyys tuntui muutenkin sopivan hienosti tähän malliin. Neuloin nämä sukat vaihteen vuoksi sukkapuikoilla, kun yleensä neulon sukat aina pyöröpuikoilla. En kuitenkaan edelleenkään oikein tykännyt siitä, että sukkapuikkojen päät sojottivat aina tiellä. Enköhän neulo seuraavat sukat jälleen pyöröpuikoilla.

Sukista tuli ihanat. Aloittaessani sukkia vähän epäröin värejä, mutta onneksi sisko kannusti jatkamaan, sillä nuo värithän toimivat tässä mallissa oikein hyvin. Sijoitukseni tällä etapilla oli 55.

Mosaiikkikukkia -sukat

Ohje: Mosaiikkikukkia by Tiia Niemi
Tekniikka: Neulominen
Puikot: 3 mm ja 3.5 mm
Lanka: teetee Tundra violetti (3005) 131 g ja pinkki (3777) 10 g sekä Gjestal Maija lila (213) 10 g
Koko: M
Tekoaika: 8.-11.2.2021

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.