sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Rikottu helmineule sukat

 Kun sain Sophie's Universe sängynpeite projektin valmiiksi, kävin läpi mitä on jäljellä 7 veljeksen paksuisista langoistani. Sieltä löytyi vajaat kerät mustaa, tummanharmaata ja tummanruskeaa Jannea. Päätin, että kaytän ne tänä vuonna isän ja veljen joululahjasukkiin. Kaveriksi niille ostin vaalean harmaata, harmaata ja vaalean ruskeaa 7 veljestä. Nokkela veto ostaa ensimmäiseksi 400 grammaa uutta lankaa, kun yrittää pienentää lankavarastoa.

Veljen sukkiin valitsin malliksi Broken Seed Stitch -sukat. Päävärinä vaalean harmaa ja kontrastiväreinä raidoittaen mustaa, tumman harmaata ja harmaata. Alkuperäinen suunnitelmani oli laittaa raidat tummuusjärjestykseen mustasta tumman harmaan kautta harmaaseen. Mutta eihän se toiminut sitten yhtään. Musta ja tummanharmaa olivat sävyiltään niin lähellä toisiaan, että ne eivät erottuneet toisistaan ollenkaan. Ratkaisuksi keksin, että mustien ja tumman harmaiden raitojen väliin tulee aina raita harmaalla. 

Sukista tuli jopa hienommat kuin odotin. Mutta miten se 7 veljestä varaston tyhjennys. No, ostamani vaalean harmaa lanka kului melkein kokonaan, mutta ostamastani harmaasta kerästä jäi reippaasti yli. Ja ne musta ja tumman harmaa Janne, joista alunperin yritin päästä eroon. Niitäkin jäi vielä noin puolet jäljelle. Pitäisiköhän käydä ostamassa vielä yksi kerä vaalean harmaata, niin voisin neuloa toiset samanlaiset sukat?

Rikottu helmineule -sukat

Tekniikka: Neulominen
Kategoria: Sukat
 Koko: 45 
Puikot: 3.5 mm
Lanka: Novita 7 veljestä jäkälä (047) 97 g, kallio (048) 28 g, Gjestalin Janne musta (401) 17 g ja tumman harmaa (427) 15 g
Linkki Ravelryn projektiin: Broken Seed Stitch Socks

4 kommenttia:

 1. Tuolla neuleella olen tehnt useammat sukat vuosien varrella ja varsinkin raita - ja pätlkävärjättyjä lankoja olen käyttänyt pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä mallineule kyllä varmasti hienosti kesyttää monivärisiä lankoja. Vuosia on minunkin pitänyt kokeilla tätä mallia, mutta nyt vasta sain aikaiseksi.

   Poista
 2. Nämä ovat tosi hienot sukat! Pitäisi lopultakin kokeilla tätä mallia - on ollut pitkään to do -listallani. Itsekin tuskailen lankavarastoni suuruutta ja yritän epätoivoisesti käyttää vanhoja pois mutta samoin käy minullekin, että sitten on pakko ostaa jotain tietyn väristä lankaa ja niinpä siinä sitten taas ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Craft Candidate! Tuo on niin totta. Aina tuntuu, ettei varaston langat sovi yhtään yhteen ja on pakko ostaa jotain uutta.

   Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.