perjantai 31. joulukuuta 2021

Käsityövuoteni 2021

 Taas on yksi vuosi mennyt. Aika tarkastella mitä kaikkea vuoden aikana olen ehtinyt tehdä.

23 työtä

Vuonna 2021 tein vain 23 työtä. Kun vertaa sitä aikaisempiin vuosiin, niin se on aika vähän. Blogihistoriani aikana olen tehnyt aika tasaisesti noin 36 työtä vuodessa. Siitä siis jäätiin aika kauas. Tuttuun tapaan olen eniten neulonut yhteensä 17 työtä. Lisäksi olen virkannut 2 työtä (laukku ja peitto), ommellut 2 työtä (mekon ja housut) ja tein myös kaksi makrame-työtä (avaimenperä ja tyyny).

 
Eniten neuloin tänäkin vuonna sukkia, 11 paria (yksi valmistui vasta pari päivää sitten, enkä ole niitä ehtinyt vielä kuvata, joten ne jäivät pois kollaasista). Puseroita/mekkoja neuloin 4 kappaletta. Lisäksi neuloin yhden huivin ja yhden koristeen. Siis sukkia ja puseroita neuloin ihan perusmäärän, mutta kaikkea muuta olen neulonut vähemmän.
 
 

Suosikkeja

Omia suosikkejani tänä vuonna neulomistani jutuista on ehdottomasti Pohjantähti-mekko. Se on vain niin upea. Virkatuista suosikkini on Sophie's Universe -peitto. Muista töistä suosikikseni nousee Leinikki-makrametyyny.

Google analyticsin mukaan eniten katsottuja postauksia vuoden aikana ovat olleet makrame-avaimenperä ja Linnan portilla -sukat. Pohjantähti-mekko on tässä tilastossa sijalla kolme.

 

Lankavarasto pieneni

Lankaa kulutin tänä vuonna 7,156 kg (18 840 m). Se on tavallista enemmän, sillä yleensä kulutan vuodessa noin 5 kg lankaa. Siis vaikka kappalemäärä oli tavallista pienempi, niin langankulutus on ollut suurempaa. Siitä voisi päätellä, että tänä vuonna tein tavallista suurempia töitä. Ja aivan oikein. Mahtuihan tänä vuonna valmistuneisiin neulottu mekko ja virkattu sängynpeite. Langanostokaan ei pahasti tänä vuonna karannut lapasesta ja lankavarastoni pieneni tänä vuonna joka 2 kilolla. Siihen voi jo olla tyytyväinen. 

 

Muuta

Vuosi alkoi tutusti Sukka-Finlandia kisalla. Siihen kisaan neuloin 5 paria sukkia. Keväällä oli kiirettä lähestyvän tohtorinväitöksen kanssa ja sitä varten ompelin itselleni mekon, virkkasin laukun ja neuloin varalle villatakin (jota en sitten tarvinnutkaan). Loppukesästä taas oli perinteisesti Anna Johannan mysteerihuivin vuoro. Viime vuoden vuosikoostepostauksessa suunnittelin Pohjantähtimekkoa ja toivoin saavani Sophie's Universe peiton valmiiksi tänä vuonna. Ne molemmat valmistuivat. Lisäksi toivoin, että ehtisin ompelemaan enemmän. Ompelin kahden projektipussin sijaan kaksi vaatetta, joten kai voi sanoa, että ompelin enemmän.

 

Suunnitelmia vuodelle 2022

Päätin osallistua ensi vuonna make nine haasteeseen. Siinä vuoden alussa valitaan yhdeksän mallia, jotka olisi tarkoitus toteuttaa tulevan vuoden aikana. Minun valintani kokosin alla olevaan kollaasiin. Siinä on ensimmäisellä rivillä Kate Gilbertin Bird in Hand, Sari Nordlundin Hortensia ja Vattuniemi, toisella rivillä SammiLynnin Daughter Heir, Sarah Schiran Here We Gnome Again ja Kitman Figueroan Elix ja kolmannella rivillä Bev Elicerion Hourglass, Brenda Patipan Tribute ja alfa knitsin wrapped pullover. Katsotaan vuoden päästä montako näistä olen neulonut. 

 
Muissa suunnitelmissa on myös suunnitella itse neuleita. Yksi neuletakki-idea on pyörinyt mielessä kesästä asti ja jos sen saisi ensi vuonna toteutettua. Ja toivottavasti ehdin myös muutakin tekemään kuin vain neulomaan.

 Tällaisia suunnitelmia siis ensi vuodelle. Hyvää Uutta Vuotta 2022 kaikille!

8 kommenttia:

  1. Kauniita käsitöitä olet tehnyt, ja mielestäni tosi paljon kun on tuo suuritöinen hamekin. Ja haastava suunnitelma tulevalle vuodelle.
    Oikein hyvää uutta vuotta, ja terveyttä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin KristiinaS! Olet ihan oikeassa. Paljon sain viime vuonna tehtyä, kun ottaa huomioon kuinka suuritöisiä osa oli.

      Poista
  2. Niin kauniita neuleita! Ihanaa ja inspiroivaa uutta kässävuotta! <3

    VastaaPoista
  3. Valtavan paljon olet saanut aikaan ja hienoja töitä! Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  4. Hienoja töitä on tipahdellut puikoiltasi vuoden aikana.
    Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.