torstai 23. joulukuuta 2021

Tonttu Matti Myöhänen

 Katselimme siskon kanssa Suomen kaunein koti joulukodit ohjelmaa ja huomasimme, että aika moni siinä ohjelmassa kertoi hommaavansa joka joulu yhden uuden koristeen. Aloimme pohtia pitäisikö meidänkin tehdä niin. Ehdotin, että mitä jos alkaisin neuloa joka vuosi uuden tontun. Olen jo pitemmän aikaa ihastellut Sarah Schiran tonttuja ja näytin niitä siskolleni. Hän innostui ja usutti minut neulomaan tontun. 

Vähän kiire tuli tämän kanssa, kun ensin halusin neuloa valmiiksi keskeneräisen puseron. Se tuli valmiiksi sunnuntaina ja heti samana iltana kaivelin lankavarastostani sopivat langat tonttuun. Sisko valitsi malliksi Gnome Pun Intended. Ohjeessa oli käytetty fingering tai worsted paksuisia lankoja, mutta minä löysin sopivan väriset langat sport vahvuisista langoista. Ajattelin, ettei langanpaksuudella ole tällaisen koristeen tapauksessa niin väliä ja olin ihan oikeassa. Hyvän näköinen tonttu syntyi näilläkin langoilla ja fingering paksuisen langan ohjeella.

Annoin tälle tontulle nimeksi Matti Myöhäsen. Se on taas lähtenyt vähän liian myöhään liikkeelle. Hattukin on vähän rutussa ja parta sotkussa. Mutta ehti se kuitenkin juuri ja juuri ajoissa tälle vuodelle. Tämän neulominen oli kyllä niin hauskaa, että ehkä tästä tuli perinne. Ensi vuonna voisi kyllä aloittaa neulomisen vähän aikaisemmin, ettei tule niin kiire kuin Matin kanssa. Nyt voi kuitenkin rauhoitua joulun viettoon. Ensi viikolla esittelen täällä blogissa neulomani joululahjat ja luultavasti aiemmin mainitsemani puseronkin. Ja perinteinen vuosikatsauskin on luvassa. Nyt kuitenkin toivotan oikein rentouttavaa joulua kaikille!

Matti Myöhänen:

Tekniikka: neulominen
Kategoria: Koriste
Puikot: 3 mm ja 3.5 mm
Lanka: Hjertegarn Machu tummanpunainen 16 g, Novita Nalle Four Seasons Talvi 15 g ja Regia 6-fadig valkoinen 3 g
Tekoaika: 19.-22.12.2021
Linkki Ravelryn projektiin: Matti Myöhänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.