maanantai 27. joulukuuta 2021

Sukat isälle

 Isän joululahjasukkiin yritin käyttää lankavarastostani löytyneen ruskean Janne-kerän ja ostamani vaalean ruskeat 7 veljestä kerät. Malliksi valikoitui jonostani Sukka nro 21 Kerstin Balken kirjasta Villasukkien uudet kuviot.


Aika soveltavasti minä taas tuota ohjetta käytin. Lankani oli paksumpaa kuin ohjeessa, joten silmukkamäärät päätin oman pääni mukaan. Kirjoneuletta oli mallissa ihan koko varren mitalta, mutta minulla ei ollut tarpeeksi ruskeaa, että olisin voinut neuloa kirjoneuletta niin pitkästi. Vaa'an kanssa tarkkailin milloin noin puolet ruskeasta kerästä on käytetty ja lopetin kirjoneuleen silloin. Muuten neuloin sukan vaalean ruskealla loppuun. 

Kun sain toiseen sukkaan neulottua saman verran kirjoneuletta, totesin, että ruskeaa lankaa oli vielä aika paljon jäljellä. Vaaka siis oli valehdellut minulle. Hiukan miettittyäni päätin neuloa vielä ennen kärkikavennuksia pari mallikertaa kirjoneuletta. Kokeilin sitä ja se näytti niin hyvälle, että piti sama tehdä toiseenkin sukkaan. Vähän sitä ruskeaa jäi vielä yli, mutta ei paljon. Kuinka paljon sitä 7 veljestä sitten jäi yli onkin jo sitten aivan toinen tarina.

Isän sukat

Ohje: Sukka nro 21 by Kerstin Balke kirjasta Villasukkien uudet kuviot
Tekniikka: neulominen
Koko: 43
Puikot: 3.5 mm
Lanka: Gjestal Janne tumman ruskea 40 g ja Novita 7 veljestä hiekka 117 g
Tekoaika: 4.-18.10.2021
Linkki Ravelryn projektiin: Iskän sukat 2021

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.