tiistai 12. heinäkuuta 2022

Hortensia-takki

Heti, kun sain Sari Nordlundin Neulematkalla kirjan käsiini, ihastuin siinä olevaan Hortensia-takin malliin. Sain langat siihen joululahjaksi ja innoissani aloitinkin neulomaan takkia jo tammikuussa. Takin neulomisessa tuli kuitenkin taukoja, kun välillä testineuloin xi-pipon, innostuin neulomaan Tajunnanvirta sukat ja osallistumaan Novitan ja Fazerin sukkakilpailuun. Maaliskuun puolella vasta pääsin kunnolla vauhtiin takin kanssa. Sain takin neulomisen osalta valmiiksi huhtikuun lopussa. Mutta koska kesä lähestyi silloin kovaa vauhtia, en pitänyt nappien ostamisen kanssa kiirettä. Takille ei olisi kuitenkaan käyttöä ennen syksyä. Napit hommasin vasta nyt heinäkuussa. Ja nyt takki on vihdoin valmis.

Takki neulottiin alhaalta ylös saumattomasti. Ensin neulottiin hihat kainaloihin asti. Hihan suussa on leveä resori, jonka voi kääntää kaksinkerroin. Hihan päällä kulkee kiva palmikkokuvio, jossa on myös nyppyjä. Myös etukappaleissa on palmikkoa ja nyppyjä, muuten takki neulotaan pidennettynä helmineuleena. Kun vartalo-osakin oli neulottu kainaloihin asti, vartalo ja hihat yhdistettiin ja sitten neulottiin raglankavennukset. Sen jälkeen poimittiin silmukat takin etureunoista ja neulottiin nappilistat ainaoikeana.

Koska takin neulomisesta on jo aikaa, en oikein muista takin neulomisprosessista muuta kuin, että jännitin riittääkö lanka, kun varaamani kerät hupenivat nopeaa tahtia. Onnekseni lanka riitti. Yli jäi jopa 7 grammaa. Lankana oli ohjeenmukaista Novitan Suomivilla DK:ta. Se oli mukavaa neuloa ja takista tuli mukavan pehmeä. Ja lämmin. Ihan vielä takille ei toivottavasti ole kovin paljon käyttöä, mutta kun ilmat viilenevät syksyn myötä uskon sen päätyvän kovaan käyttöön.

Hortensia-takki

Ohje: Hortensia by Sari Nordlund kirjasta Neulematkalla
Koko: S
Lanka: Novita Suomivilla DK värissä kanervikko 493 g
Puikot: 4 mm ja 4.5 mm
Linkki Ravelryn projektiin: Hortensia

2 kommenttia:

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.