lauantai 23. joulukuuta 2023

Vuoden 2023 tonttu

Vuonna 2021 aloitin perinteen, että neulon jouluksi aina uuden Sarah Schiran tontun. Tänä vuonna neulomisaika on ollut vähän kortilla, ja jännitti ehdinkö tonttua neuloa. Mutta pienellä loppukirillä sain kuin sainkin sen ajoissa valmiiksi.

Tänä vuonna annoin taas siskon valita tontun mallin. Hän valitsi malliksi ADVENTure Gnomen, ihan sillä perusteella, että sillä on jalat. Toki, kun joulu alkoi uhkaavasti lähestyä, ehdin jo pelotella, että jätän jalat tekemättä. Mutta tuli nekin sitten lopulta tehtyä. Tässä tontussa on hauskoja pieniä yksityiskohtia, kuten raidallinen lakki ja sen kärjessä pieni pallo, vyö ja vyön solki (siihen olen erityisen tyytyväinen) ja jaloissa kippurakärkiset kengät. Olihan niissä väkertämistä, mutta hyvillä ohjeilla niiden tekeminen oli helppoa.

Valmis tonttu vaikuttaa minusta siltä, että sillä on vatsa täynnä herkullista jouluruokaa ja nyt se on asettunut hieman levähtämään aterian päätteeksi. Hän onkin oikein hieno lisä tonttuperheeseeni. Tämän tontun myötä toivotan teille oikein rauhallista ja rentouttavaa Joulua!

ADVENTure Gnome

Ohje: ADVENTure Gnome by Sarah Schira
Koko: korkeus n. 17 cm ilman jalkoja
Lanka:Hjetegarn Sock 4 valkoinen (1000) 0g (oikeasti meni varmaan enemmän), Louhittaren luolan Väinämöinen värissä pakkanen 8g, Lanitium ex Machina Perussukka värissä Anduin 10g, Hjertegarn Armoni musta (500) 3g
Puikot: 2.5 mm ja 2.75 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sisustus
Tekoaika: 16.-22.12.2023
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's ADVENTure Gnome

2 kommenttia:

  1. Hauskan oloinen tonttu! melkein mietin tekeväni joskus. Mutta pelkään , että jäisi esken,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä tontut on kyllä yllättävän helppoja tehdä, kun on hyvät ohjeet. Suosittelen.

      Poista

Kerrothan minulle mitä tykkäsit, kiitos.