sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Roosimine

Kun ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten näin tämän Roosimine sukkamallin, ihastuin siihen heti. Silloin en ollut vielä kuullut roosimis-tekniikasta ja en siksi voinut ymmärtää miten tuo kuvio on tehty. Se vain lisäsi mielenkiintoani tätä ohjetta kohtaan. Näiden vuosien aikana, kun tämä malli on odottanut vuoroaan päästä puikoilleni olen jo ehtinyt kokeilla roosimista ja todennut sen kivaksi tekniikaksi. Siispä kun nyt laitoin nämä Roosimine sukat puikoilleni osasin odottaa mukavaa neulomiskokemusta.

Langaksi valitsin varastostani vaaleanpunaista Novitan Venlaa, jota minulla oli kaksi eri keränloppua, jotka olivat kahta eri värierää. Onneksi sitä ei kuitenkaan huomaa. Kuvioväriksi otin Kettu Yarnsin Everyday Sockia ja roosimiskuvioon nappasin sen kaveriksi silkkimohairia. Se antoikin kivaa pörröisyyttä kuvioon. Vähän pelkäsin riittääkö tuo Venla lanka, mutta riitti se onneksi.

Kuten osasin odottaakin, näiden sukkien neulominen oli kivaa. Varsinkin tuon varren roosimiskuvion tekeminen. Sen jälkeen näiden neulominen muuttuikin vähän tylsemmäksi. Kantapää oli ranskalainen, jonka kantalappu on ristiinvahvistettu ja siinä neulottiin kahden kerroksen raitoja. Jalkaterässä tehtiin muotoilua lisäämällä ja kaventamalla silmukoita. Se sentään teki jalkaterän neulomisesta vähän mielenkiintoisempaa. Kärkikavennusten aikana neulottiin taas kahden kerroksen raitoja. Se antaa kärkeen hauskan efektin, kun jalkaterän muotoiluiden takia sukan kärki nousee hiukan varpaiden päälle.

Vaikka näiden neulominen oli välillä vähän tylsää, tuli lopputuloksesta tosi kivat. Edelleen jaksan ihastella tuota varren kuviota. Varsista tuli kyllä aika pitkät, mutta ainakaan nilkkoja ei ala palella, kun ilmat tästä vähän viilenee. Ja hei, taas sain yhden kauan aikaa jonossani hengailleen mallin tehtyä.

Roosimine

Ohje: Roosimine by Cauoua Coffee
Koko: Large
Lanka: Novita Venla vaaleanpunainen (505) 68g, Kettu Yarns Everyday Sock värissä Your Majesty 10g ja Filcolana Tilia värissä amethyst (324) 1g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 3.5.-18.5.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Roosimine

sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Trigonometric

Näissä Trigonometric-sukissa minua puhutteli erityisesti se, että niiden nimi liittyy matematiikkaan. Pitäähän matemaatikolla olla Trigonometria-sukat. Yhtään ei haitannut, että mallikin on kaunis. Ja olen aina innostunut neulomaan palmikoita.

Sukkamalli on aika perinteinen varresta aloitettu sukka. Kantapääkin oli perinteinen ranskalainen. Ainoastaan kärjessä oli pieni erikoisuus, että siellä neulottiin samantyyppistä mallineuletta kuin kantalapussakin, jossa nostettiin oikeat silmukat neulomatta, joka toinen kerros. Ei siis mitään kovin erikoista ja siksi sukkien neulominen sujui ongelmitta. Mallineuleen palmikkokuviokin oli riittävän monimutkainen, että se piti mielenkiintoa yllä, mutta silti niin helppo, että ihan koko aikaa ei tarvinnut ohjetta vilkuilla. Erittäin miellyttävää neulottavaa siis.

Ainoa mikä vähän aiheutti sydämentykytyksiä tässä mallissa oli valitsemani koko. Valitsin ohjeen keskimmäisen koon, jossa oli 68 silmukkaa kerroksella. Ajattelin sillä saavani ihan sopivan kokoiset sukat. Tehdessä sukan varsi näytti kuitenkin aika kapealta. Jalkaan ne onneksi sujahtivat ihan mukavasti. Valmiista sukista tuli kuitenkin aika tiukanpuoleiset, mutta silti ihan käytettävät. Jos kuitenkin neuloisin nämä sukat uudelleen, valitsisin isoimman koon.

Trigonometric

Ohje: Trigonometric by Maria Näslund
Koko: Sukkien ympärys 18 cm
Lanka: Handu Perussukkalanka lila 74 g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 1.4-20.4.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Trigonometric

sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Koski t-paita

Ostin useampi vuosi sitten Oulun kädentaitomessuilta kaunista trikoota, joka taisi olla Nappinjan Pionia. Monta vuotta mietin sille sopivaa mallia. Uusille t-paidoille olisi kova tarve ja siksi viime kesänä päätin tehdä trikoosta t-paidan. Kaavan otin Paapiin kaavakirjasta naisille. Mallin nimi on Koski.

Koski on aika yksinkertainen t-paita-malli. Siinä on raglanhihat ja pääntie on pyöreä ja huoliteltu kaitaleella. Suurin ongelma minulla olikin juuri pääntien huolittelussa, jota en ensimmäisellä kerralla saanut tehtyä siististi. Sitten kestikin kuukausia ennen kuin sain pääntien purettua ja ommeltua uudelleen. Onneksi toisella kerralla onnistuin venyttämään kaitaletta riittävästi ja sain hyvän pääntien aikaiseksi. Sen kun sain tehtyä loppu t-paita valmistui nopeasti.

Valmiista t-paidasta tuli muuten hyvä, mutta yläosa on aika tiukka. En tiedä olisiko pitänyt ottaa isompi koko. Kyllä tämä silti ihan käyttökelpoinen t-paita on. Ja tuo kuosi on niin ihana. Onneksi trikoota jäi vielä aika paljon jäljelle. Saisikohan siitä vielä toisenkin t-paidan?

Koski t-paita

Ohje: Koski t-paita Paapiin kaavakirja naisille -kirjasta
Koko: M
Trikoo: Nappinja Pioni
Tekniikka: ompeleminen
Kategoria: t-paita
Tekoaika: 28.7.2023-14.4.2024

lauantai 6. huhtikuuta 2024

Lingonberry-sukat

Minua ovat aina kiehtoneet vähän erilaiset neulerakenteet. Siksipä nämä Lingonberry sukat ovat olleet neulejonossani ohjeen ilmestymisestä lähtien. Nyt viimein oli niiden vuoro päästä puikoilleni.

Näissä jos missä on erikoinen rakenne sukiksi. Sukat aloitetaan jalan päältä noiden pinkkien ja sinisten raitojen kohdalta. Lisäksi aloitussilmukat kiertävät nilkan ja jalan ympäri. Siitä aletaan neuloa kohti silmukoita ja samalla kavennetaan silmukoita. Ensin neulotaan raitoja ja sitten kirjoneuletta, kunnes jatketaan taas ihan yksivärisenä ennen paria raitaa kantapäässä. Kantapäätä muotoillaan lisäämällä silmukoita ja lyhennetyillä kerroksilla. Lopuksi neulotaan kärjet ja resori perinteisempään tapaan. Mutta kokonaisuudessaan aika erikoinen tapa neuloa sukat.

Aluksi näiden sukkien neulominen oli aika haastavaa. Sukissa oli satoja silmukoita ja ne eivät tahtoneet mahtua pyöröpuikoille. Silmukoiden vähentyessä neulominen helpottui. Kirjoneuleen kohdalla ja sen jälkeen sukkien neulominen oli jo ihan mukavaa. Kärkien neulomisessa ei ollut mitään ihmeellistä, ne olivat aika perinteiset leveät nauhakavannukset. Resoria taas hiukan ihmettelen. Se kun oli ohjeen mukaan 1 oikein, 1 kiertäen nurin. Sen neulominen ei ollut kovin kivaa, eikä resorin ulkonäkö ainakaan minun käsialallani eroa tavallisesta 1 oikein 1 nurin -resorista. No ainakin resorin nurja puoli on siistin näköinen jos ei muuta. Olisin varmaan neulonut resorin eri lailla, jos en olisi osallistunut näillä sukilla yhteisneulontaan, jossa ohjeen muokkaaminen oli kielletty. Kaiken lisäksi ohjeen mukaiset resorit ovat minun makuuni aika pitkät ja lankakin loppui kesken toisen resorin kohdalla. Jatkoin sitten sukan loppuun toisella langalla ja nyt toinen resori on hiukan eri värinen kuin toinen. Eipä tuo kovin paljon häiritse.

Näissä erikoisissa neulerakenteissa on aina myös se jännitysmomentti, miten hyvin ne istuvat päälle. Aika pitkään epäilin näiden sukkien istuvuutta, mutta hämmästyin kun sain ensimmäisen sukan kantapään silmukoitua kiinni ja vedin sukan jalkaan, kuinka hyvin se sopi. Vaikka en ihan kaikkia asioita tässä mallissa arvostakaan, niin täytyy kyllä ihailla suunnittelijan taitoa kehittää näin hyvin istuva sukka erikoisella tavalla neulottuna. Vaikka näiden neulominen ei aina ihan herkkua ollutkaan sukista tuli kuitenkin oikein hyvät.

Lingonberry

Ohje: Lingonberry by Lorilee Beltman
Koko: Sukkien ympärys 8"/20.5 cm
Lanka: Kettu Yarns Everyday Sock Merino värissä ink 48 g, Handu Perussukkalanka pinkki 8 g, Austermann Step valkoinen (1000) 17 g, Filcolana Arwetta luumu (153) 16 g, Taito Pirkanmaa Kirjo-Pirkka tummansininen (36) 5 g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 5.-24.3.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Lingonberry

lauantai 9. maaliskuuta 2024

Keisarin morsian

Tiina Kuulla on paljon upeita ohjeita, joista useat ovat minulla vielä neulomatta. Helmikuussa innostuin neulomaan niistä yhden. Malliksi valitsin tällä kertaa Keisarin morsian -sukat. Langoiksi valikoitui Saga woolin sini-vaaleanpuna-kirjava Irja ja sitä rauhoittamaan tumman harmaa Step.

Keisarin morsian sukat aloitetaan kärjestä, se neulotaan yksivärisenä. Sitten aloitetaan kirjoneule, jalan alla ja päällä on erikuviot. Kirjoneule oli siitä mielenkiintoinen, että sen melkein opin ulkoa, mutta en ihan. Siksi piti melkein koko ajan seurata ohjetta. Kiilalisäykset on piilotettu jalan alle ja kantapää oli varpaista-varteen neulottu ranskalainen kantapää. Varsissa jatkettiin jalanpäällä olevaa kirjoneuletta, mutta nyt sitä neulottiin myös varren takana. Resori on 1 kiertäen oikein, 1 nurin -joustinta. Silmukat päättelin italialaisella päättelyllä.

Näitä sukkia oli mukava neuloa. Sekin varmaan vaikutti, että näiden neulomisessa ei tullut vastaan mitään ongelmia. Sen kun vain seurasi ohjetta, niin hyvä tuli. Siksi juuri tykkään Tiina Kuun malleista, että ne on tosi hyvin kirjoitettuja ja kaikki yksityiskohdat on loppuun asti mietittyjä. Neulojan ei tarvitse miettiä mitään vaan neuloa vain ja hyvä tulee. Voin siis lämpimästi suositella Tiina Kuun malleja.

Kuten voi kaikesta tästä ylistyksestä päätellä tämä oli todella onnistunut projekti. Neulominen sujui ja sukista tuli hienot. Oikein rentouttava neule siis.

Keisarin morsian

Ohje: Keisarin morsian by Tiina Kuu
Koko: M/L
Lanka: Austermann Step tumman harmaa (1038) 55g ja Saga wool Irja värissä lost fairy 26g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 9.2.-25.2.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Keisarin Morsian

sunnuntai 3. maaliskuuta 2024

Vattuniemi

Vattuniemi-pipoon ihastuin heti, kun sen ensi kerran näin Neulematkalla-kirjassa. Meni kuitenkin pari vuotta ennen kuin viime vuonna Oulun kädentaitomessuilla sain ostettua siihen sopivan langan. Langaksi valitsin Jalovillan Räsyä. Ihastuin siihen kuinka langassa oleva kierrätyskuitu antaa eloa värille.

Tammikuun pakkaset viimein kannustivat aloittamaan pipon. Ensimmäinen yritys ei kuitenkaan onnistunut. Piposta oli tulossa aivan liian suuri. Siispä purin ensimmäisen aloituksen ja aloitin uudestaan, mutta samalla vähensin 20 silmukkaa. Vähemmällä silmukkamäärällä pipon resorista tuli sopiva. Resorin jälkeen lisäsin silmukkamäärän ohjeenmukaiseksi, että sain kaikki palmikkokuviot mahtumaan. Ja niitä palmikoita ja nyppyjähän tässä pipossa riitti. Ne tekivätkin tämän pipon neulomisesta todella mielenkiintoisen.

Alun vaikeuksien jälkeen pipon neulomisessa ei tullut vastaan muita ongelmia. Ainoa jännitystä aiheuttava asia oli langan riittävyys. Onneksi lanka riitti ja sitä jäi yli 9 grammaa. Alunperin olin ajatellut tehdä lopusta langasta pipoon tupsun, mutta koska lankaa jäi yli niin vähän, tupsu jäi tekemättä. Pipon eteen kiinnitin kuitenkin Jalovillan joulukalenterista saamani Jalovillan merkin. Mielestäni se sopi hyvin tähän pipoon.

Piposta tuli tosi mieluinen ja loppujen lopuksi sopivakin. Se pääsikin heti käyttöön, kun kunnon pakkaset tekivät paluun. Tämä pipo on ehdottomasti lämpimin piponi ja siksi todella tarpeellinen lisäys neuleisiini.

Vattuniemi

Ohje: Vattuniemi by Sari Nordlund kirjasta Neulematkalla
Lanka: Jalovilla Räsy värissä kauno 91 g
Puikot: 3.5 mm resoriin ja 4 mm muuten
Tekniikka: neulominen
Kategoria: päähine
Tekoaika: 24.1.-8.2.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Vattuniemi

maanantai 26. helmikuuta 2024

Kissanpesä

Viime syksynä menin yksi viikonloppu vanhemmilleni kylään ja unohdin ottaa käsityön mukaan. Enhän minä koko viikonloppua osannut olla tekemättä mitään, joten päätin aloittaa virkkaamaan vanhempien kissalle pesää, joka on ollut jo pitkään suunnitelmissa. Äidiltä löytyi ruskeaa trikookudetta ylimääräisenä ja häneltä sain myös virkkuukoukkua lainaan. Kude taisi olla hiukan paksumpaa kuin ohjeessa käytetty, mutta ei se mitään. Laku-kissa, jolle koria tein, on myös aika isokokoinen.

Kori eteni nopeasti aina silloin, kun ehdin sitä virkkaamaan eli lähinnä silloin, kun olin vanhemmillani kylässä. Toinen hidastava tekijä oli kuteen riittävyys ja lopulta se loppuikin kesken. Äidiltä löytyi paksumpaa ja vaaleamman väristä kudetta, jonka äiti leikkasi puoliksi, että sain korin tehtyä valmiiksi sillä. Aluksi värin vaihtuminen kesken vähän häiritsi, mutta ei se valmiissa työssä paljon häiritse. Varsinkin, kun virkkasin viimeisen piilosilmukka kerroksen korin suulle alkuperäisellä tummemmalla värillä (kun se vaaleamman värinen kudekin loppui kesken). Ohjeessa olisi korin päälle virkattu vielä kantokahva, mutta minä jätin sen pois.

Minulla oli tekovaiheessa vähän epäilyksiä onnistuuko kori, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Laku-kissa kävi kerran tekovaiheessa koemakaamassa korin ja on se hiukan osoittanut kiinnostusta valmista koriakin kohtaan. Ainakin sieltä on hyvä vaania, jos joku heittelee jotakin. Aika näyttää, kuinka paljon Laku siellä viihtyy. Alla kuvatodiste, että Laku on korissa ollut sisällä. Itseäni toki kuvassa häiritsee, että kerroksen vaihtumiskohta ei ole pohjassa. Ehkä olisi sittenkin pitänyt virkata se kantokahva?

Kissanpesä

Ohje: Kissanpesä by Shizukoudo Lankavan nettisivuilta
Koko: L
Lanka: Trikookude
Koukku: 9 mm
Tekniikka: virkkaaminen
Kategoria: sisustus
Tekoaika: 27.10.2023.-3.2.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Kissan pesä

lauantai 17. helmikuuta 2024

Testineulontaa: Damask Fabric

Anna Johannalta on ilmestymässä uusi kirja. Tykkäsin hänen ensimmäisestä kirjastakin paljon, joten mielenkiinnolla olen seurannut uuden kirjan tekoa. Ja tietenkin vastaan tuli yksi niin kivan oloinen malli, että ilmoittauduin testineulomaan sen ohjetta. Siispä viime kesän lopulla neuloin Damask Fabric-puseron.

Ennen kaikkea ihastuin tässä puserossa tuohon kirjoneule kaarrokkeeseen. Sen kiekurakuviot vain miellyttävät silmääni. En testineulontaan ilmoittautuessa edes ajatellut muun puseron mallia. Siksi vasta neuloessa tajusin hihojen olevan malliltaan leveät ja pussittavat. Ja se oli oikein miellyttävä yllätys, sillä olen jo jonkin aikaa ajatellut, että tuon mallinen puserokin olisi aika kiva.

Langaksi valitsin ohutta Pirkkalankaa ihan vain siitä syystä, että sen laajasta värikartasta löysin itseäni miellyttävän väriyhdistelmän violettia ja valkoista. Langan riittävyyttä sain hiukan jännittää. Neuloin ensin kaarrokkeen ja vähän matkaa vartaloa ja sen jälkeen hihat, niin kuin yleensäkin ruukaan tehdä. Sen jälkeen voi puseron helmaa neuloa niin pitkään kuin lankaa riittää (tai pituus on muuten sopiva). Tällä kertaa todella mentiin langan riittävyyden perusteella. Helman resorissa on halkiot ja etu- ja takaresori neulottiin erikseen. Minulla oli apuna vaaka, että ensimmäisenä neulottuun resoriin käytin puolet jäljellä olevasta langasta. Kovin paljon ei resorien jälkeen lankaa ollut jäljellä. Kastelun jälkeen toki hihat venähtivät liian pitkiksi, että niitä jouduin vielä vähän lyhentämään, joten siitä ylijäävää lankaa tuli hiukan lisää. Mutta kovin paljon ei violettia lankaa jäänyt 300 grammasta yli.

Puserosta tuli ihana ja innolla olen odottanut, että saan sen ottaa käyttöön, kun kirjan mallit tulevat julkisiksi. Ja olen varma ettei tämä jää ainoaksi malliksi, jonka neulon tuosta Onnen säikeitä 2 kirjasta. Niin kivan näköisiä malleja siinä tuntuu olevan.

Damask Fabric

Ohje: Damask Fabric by Anna Johanna, testineule kirjaan Onnen säikeitä 2
Koko: M1
Lanka: Taito Pirkanmaa ohut Pirkkalanka luumu (305) 289g ja valkoinen (100) 60g
Puikot: 3.5 mm resoreihin ja 4 mm muuten
Tekniikka: neulominen
Kategoria: vaate
Tekoaika: 22.7.-10.9.2023
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Testknit: Damask Fabric

lauantai 10. helmikuuta 2024

Reposaari-sukat

Vuosi sitten joulukuussa seurasin mielenkiinnolla, mitä kaikkea kivaa Jalovillan joulukalenterin ostaneet saivat. Sen sisältö vaikutti niin kivalta, että päätin seuraavaksi jouluksi ostaa itselleni kyseisen joulukalenterin. Ja niin tein. Siispä joulukuu kuluikin jännittävissä tunnelmissa, kun sai availla mielenkiintoisen joulukalenterin luukkuja. Heti ensimmäisestä luukusta paljastui mielenkiintoinen uusi tuttavuus, (s)Eko Pässi lanka, joka on DK-vahvuista sukkalankaa, jossa ei ollut lainkaan keinokuituja, vaan lankaan oli saatu lujuutta Rygja-rotuisen lampaan villaa ja tiukkaa kierrettä käyttämällä. Siis lanka oli 100% suomalaista villaa. Toisesta luukusta tuli taas langalle sopiva ohje Reposaari-sukkiin. Ne pääsivätkin heti puikoille, kun sain muut kiirellisemmät ja keskeneräiset työt valmiiksi.

Nämä oli mukavan yksinkertaiset sukat neuloa. Mallineule oli aika helppoa palmikkoneuletta, joten kovin paljon ei tarvinnut ohjetta tuijotella. Sukat neulottiin varresta varpaisiin. Varteen neuloin puoli mallikertaa enemmän kuin ohjeessa, sillä muuten olisi saattanut nilkkojani palella. Kantalappu oli hauska yhdistelmä joustinneuletta ja vahvistettua neulosta. Kantapään käännöksen vaihdoin tietysti ranskalaiseen. Vähän jännitin riittääkö lanka, kun varsiinkin neuloin enemmän pituutta ja siksi ensimmäisessä sukassa jätin jalkaterän himpun verran liian lyhyeksi. Kun toinenkin sukka oli varpaissa, totesin lankaa olevan vielä hyvin jäljellä ja siksi neuloin jalkaterään vielä muutaman kerroksen lisää pituutta. Nyt sukat ovat sopivat ja lankakin riitti hyvin. Olisin voinut neuloa varteen vielä enemmänkin pituutta.

Lanka oli ihanan rouheaa, niin kuin suomalaisten lampaiden villalta odotinkin. Sukat myös tuntuvat tosi lämpimiltä. Mielenkiinnolla seuraan kuinka hyvin nämä sukat kestävät. Minun kokemukseni mukaan yksikään sukkalanka, jossa ei ole keinokuituja mukana ei ole kestänyt, mutta toivon nyt tämän langan olevan poikkeus. Sillä näistä tuli kyllä ihanat sukat ja harmittaa, jos ne menee heti rikki.

Reposaari

Ohje: Reposaari by Niina Suutari
Koko: 2
Lanka: (s)Eko Pässi vaaleanpunainen 87 g
Puikot: 2.75 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 6.-25.1.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Reposaari-sukat

sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Lumous-sukat

Nämä Lumous-sukat aloitin viime vuoden sukkalaatikkohaasteeseen lokakuun sukiksi eli sukiksi jotka ovat inspiroituneet lempisarjasta, -elokuvasta tai -kirjasta. Näiden sukkien suunnittelija Heini Perälällä oli mielessään Harry Potter, kun hän suunnitteli nämä sukat. Siksi valitsin tämän mallin, vaikka epäilinkin ehdinkö neuloa kirjoneule polvisukat ajoissa valmiiksi. Ja niinhän siinä sitten kävi, että sukat eivät muiden neuleiden takia ehtineet valmistua viime vuonna. Ne kuitenkin valmistuivat vuoden 2024 ensimmäisenä työnä. Ja onhan nämä niin upeat.

Sukat aloitettiin kauniilla palmikkoresorilla, joka ei kyllä kovin paljon erotu näin tummasta langasta. Sen jälkeen alkoikin kirjoneule. Siinä saikin sitten koko ajan tiiviisti seurata kaaviota. Vaikka mallikerrassa on toistuvuutta, ei varsinkaan etuosan suuri kaavio jäänyt missään vaiheessa mieleeni. Kantapään vaihdoin taas ranskalaiseen. Minulla on aika isot jalat ja tiivis kerrostiheys ja siksi kirjoneule kaavio loppui vähän liian aikaisin, että olisin saanut itselleni sopivat sukat. Siksi minun piti kehitellä kirjoneuleen jatkoksi hiukan lisää sopivia kuvioita, että kärkeen ei olisi tullut liian paljon yksiväristä sileää. Aika hyvin onnistuin omasta mielestäni jatkamaan kuvioita sukkien henkeen sopivasti.

Ohjeessa tähän malliin oli ommeltu kristalleja isojen tähtikuvioiden keskelle. Minä en mitään lisännyt tähtien keskelle. Sukat näyttävät hyvältä ilmankin.

Vaikka näissä sukissa olikin kova työ oli niiden neulominen kuitenkin hauskaa. Nautin siitä, kun saan neuloa monimutkaisia kuvioita. Ja sukkien valmistuttua saa ihailla kuinka on onnistunut neulomaan noin upeat sukat. Nämä olivat ensimmäiset Heini Perälän suunnittelemat sukat jotka olen neulonut, mutta ei varmasti viimeiset. Hänen kaikki sukka-mallinsa ovat upeita. Nämä Lumous-sukat olivatkin loistava aloitus vuodelle 2024.

Lumous

Ohje: Lumous by Heini Perälä kirjasta Suuri suomalainen toivesukkakirja - Sukat kaikilla mausteilla
Koko: 40 ja kapeampi varsi
Lanka: Hjertegarn Armonia violetti (5770) 104 g ja vaalea lila (5627) 53 g
Puikot: 2.25 mm
Tekniikka: neulominen
Kategoria: sukat
Tekoaika: 15.10.2023-7.1.2024
Linkki Ravelryn projektiin: lankakeiju's Lumous